Annonce
Haderslev

Haderslev handler nu: Græsrødder vil skabe liv i Nørregade

På en ganske almindelig hverdag er det biler og busser, der fylder mest i Nørregade. Nu skal Nørregade fra Smedegade og ned til Jomfrustien samt den smalleste del af Jomfrustien gøres til det mest populære sted i Haderslev.
50 var med, da der onsdag aften var debut på nyt initiativ, der skal skubbe liv i Nørregade og den smalle del af Jomfrustien.
aderslev: Nørregade og Jomfrustien har rigtig meget at byde på. Gamle flotte huse, en spændende historie, en række interessante butikker,. Og ikke mindst rigtige levende mennesker, som bor, arbejder, ejer eller på anden måde har et forhold til de to gader. De to vejstykker grises dog også til, nattelivet larmer, der køres for stærkt og der er tomme butikker.
Nu bliver der sat kræfter i spil. For at gøre Nørregade fra Smedegade til Jomfrustien - samt den nyrenoverede del af Jomfrustien til et endnu mere aktivt og levende område. En bydel, der med små og store tiltag kan tiltrække mennesker, øge handlen og dermed generere større interesse for at investere eller nedsætte sig som butiksdrivende lige præcis her. Simpelthen fylde de tomme butikker og skabe et spændende miljø, hvor byens borgere og gæster simpelthen bare skal hen.

50 til møde

Onsdag aften tog Haderslev Butikker i samarbejde med Haderslev Erhvervsråd og ejendomsbesidder Ronald Vejsgaard hul på arbejdet. Drømme og visioner - store og små - skal realiseres. Lige præcis 50 mennesker havde taget imod invitationen til på græsrodsplan at være med til gøre Nørregade og Jomfrustien til noget helt særligt.
BID hedder samarbejdsmodellen, som det hele handler om. Den kommer fra Canada og står for Business Improvement Districts. Hvis man ændrer lidt på bogstavskonstellationen, kunne der stå BLIB. "Bedre liv i byen" for bedre liv i byen er nemlig præcis lige det, som BID handler om. I en fælles indsats skal by- og handelslivet styrkes. I fællesskab - med alle kræfter.
Umiddelbart før svinget ned til den smalle del af Jomfrustien skiller den gamle historiske bygrænse, nemlig Nørreport. Den gamle port er markeret på vejen.
Den 48-årige Mikkel Niess, der er direktør for BID Danmark, forklarede ved mødet på Haderslevhus, hvad BID kan betyde:
- Færre tomme lejemål, flere kunder, mange aktive deltagere, ny optimisme, forklarede han og pegede på, at det handler om at skabe oplevelser for kunderne.
Annonce

En vej til fremgang

Mikkel Niess talte ikke uden en vid tyngde. Han er tidligere varehuschef i Føtex i Vejle, hvor han har været med til at starte en række BID-projekter op.

BID Danmark

BID Danmark faciliterer projekter i Gladsaxe Kommune, i Aabenraa, Tønder, Haslev, Holstebro, Billund og Albertslund samt i Vejle Kommune, hvor der er gang i otte BIDs. I Latinerkvarteret, Midt, Syd og Vejle natteliv. Samt i centerbyerne Give, Egtved, Jelling, og Børkop.

I Aabenaa Kommune har BID Danmark deltaget i et Realdania projekt “Hovedbyer på forkant”, hvor der blev arbejdet med udvikling af den nordlige del af bymidten.

- Vi satte farvestrålende paraplyer op i et område. To måneder efter var alle ejendomme blevet malet, et år efter var alle erhvervslejemål lejet ud, og i dag er folk der vil drive café eller restaurant i området skrevet op på venteliste. Det er ikke raketvidenskab, lød det fra Mikkel Niess, der opfordrede deltagere til at byde ind med hver deres viden - altid med en positiv indgangsvinkel.- For at skabe det vildeste område i Haderslev, som han konstaterede.
Flere forretningsdrivende, ejere er ejendomme og helt almindelige beboere var mødt op. De fik sandwich og kaffe - samt mulighed for at komme med deres vildeste ideer. Onsdag aften blev der taget hul på det. Et CO2-neutralt rullende fortorv, gadefester, en pipeline fra siloen på havnen til Jomfrustien var kun nogle af de ideer, der blev bragt op.
Hvad der rent konkret kommer til at ske, ved ingen endnu. Det er op til deltagerne, som mødes næste gang igen i august.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Tarm For abonnenter

Tarm Idrætscenter vil investere op mod 30 millioner i svømmehal: Udendørs bassin og fælles sauna er på ønskesedlen

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Besættelsen og familien Thor Nielsen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Annonce