x
Annonce
Haderslev

Giv agt: Officeren bliver ny kommunaldirektør

Peter Karm har haft flere ledende stillinger i Vejle Kommune. I en periode var han som økonomidirektør blandt andet konstitueret som direktør for Trekantbrand, Arkivfoto: Peter Friis Autzen
56-årige Peter Karm fra Vejle er ny kommunaldirektør i Haderslev. Han har en baggrund i hæren og har siden 2007 haft flere ledende stillinger i Vejle Kommune.

56-årige Peter Karm fra Vejle bliver ny kommunaldirektør i Haderslev Kommune.

Et enigt ansættelsesudvalg har enstemmigt peget på vejlenseren som ny kommunaldirektør. Haderslev Byråd godkendte tirsdag aften valget.

- I Peter Karm er vi i ansættelsesudvalget enige om, at vi har fundet et virkelig godt match til Haderslev Kommune. Vi ser frem til samarbejdet med Peter Karm, der gennem sin karriere i blandt andet Vejle har skabt markante resultater, og med sin viden og alsidige kompetencer vil han kunne bidrage markant til en fortsat positiv udvikling af Haderslev Kommune. I kraft af sin militære baggrund passer Peter Karm også som fod i hose til Haderslev som forsvarskommune med mange militære arbejdspladser, siger borgmester H.P. Geil (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

Baggrund

Peter Karm er 56 år og født i Aalborg. Han har blandt andet taget HA-eksamen ved Aalborg Universitetscenter og HD-eksamen fra Handelshøjskolen i Aarhus samt en MBA-E i Aalborg. Hertil kommer en officersuddannelse ved Hærens Kampskole.

Glæder sig

Peter Karm er 56 år og har har siden 2007 været ansat i forskellige ledende stillinger i Vejle Kommune. Inden da arbejdede han som økonomichef og medlem af sygehusledelsen på Sygehus Sønderjylland. Peter Karm har yderligere en fortid som økonomichef i BYGMA-koncernen og er desuden reserveofficer i hæren og har undervist på Hærens Sergent Skole.

- Jeg er både stolt og ydmyg overfor, at ansættelsesudvalget enstemmigt har valgt at pege på mig til jobbet som kommunaldirektør for Haderslev kommune. Det bliver en fantastisk og spændende opgave sammen med byrådet, ledelsen og den samlede organisation, at udvikle den bedst mulige velfærd til gavn for borgere og virksomheder i Haderslev Kommune, siger Peter Karm.

Privat bor Peter Karm i Vejle sammen med sin kone Mette. Sammen har de to voksne børn. Fritiden bruger han på familien, langdistanceløb og gerningen som reserveofficer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce