Annonce
Haderslev

Haderslev Hertug Hans Rotary Klub har nu også en guvernør

Jens Kaptain er stolt af nomineringen. Foto: Rotary

Tidligere kommunaldirektør Jens Kaptain kan snart kalde sig "guvernør" i Syd- og Sønderjylland og på Fyn.

Haderslev: De har flotte titler i det verdensomspændende erhvervs- og velgørenhedsnetværk, Rotary.

For første gang i Haderslev Hertug Hans Rotary Klubs godt 52-årige historie får klubben tildelt posten som distriktsguvernør.

Nomineringsudvalget har efter samtaler valgt Jens Kaptain til at varetage hvervet som distriktsguvernør i distrikt 1461.

I første omgang indgår Jens Kaptain i guvernørgruppen i distriktet for at blive lært op i et år som nominee, og derefter følger uddannelsesforløb i Rotary-organisationen i både Danmark og i U.S.A. som distriktsguvernør elect, indtil selve guvernøråret, der er i 2021/22.

Distriktsguvernøren vil på vegne af Rotary International og Rotary Danmark have ansvar for både at formidle ny viden fra bl.a. Rotary 's lovgivende forsamling til organisationen, og ligeledes rådgive og understøtte de 49 Rotary klubber, der er omfattet af Distrikt 1461, og som dækker Syd- og Sønderjylland samt Fyn.

- Jeg er stolt og glad over at være tildelt denne store tillid og glæder mig til at komme i dialog med klubberne i distriktet og samtidig også arbejde for Rotary i Distrikt 1461, i Rotary Danmark og internationalt, siger Jens Kaptain i en pressemeddelelse.

Haderslev Hertug Hans Rotary Klub er en af de hurtigst voksende Rotary klubber og en af de største klubber i Danmark, og har fra starten af Rotary året 2018/19 et antal medlemmer på 78.

Præsident Kim Stenberg glæder sig også over tildelingen af tillidshvervet.

- Der er fem distriktsguvernører i Danmark og cirka 500 globalt i en organisation med 1,2 mio. medlemmer i ca. 200 lande, så det betyder utroligt meget for vores klub. Udnævnelsen er et stort skulderklap, - naturligvis til Jens Kaptain -, men også til Haderslev Hertug Hans Rotary Klub.

Klubben kommer i forbindelse med hvervet til at trække på alle gode kræfter i forbindelse med afviklingen af arrangementer i guvernøråret med flere hundrede deltagere, hvoraf mange vil skulle overnatte i Haderslev og omegn, tilføjer Kim Stenberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce