Annonce
Haderslev

Haderslev Kaserne har fået ny kommandant

Som garnisonskommandant har oberst Peer Sander Rouff været kasernens repræsentant ved forskellige ceremonier Arkivfoto: Larz Grabau

Slesvigske Fodregiment har også fået udpeget sin chef.

HADERSLEV: Torsdag fik Haderslev Kaserne ny garnisonskommandant. Efter to år og ni måneders tjeneste som garnisonskommandant i Haderslev Garnison blev oberst Peer Sander Rouff afløst af oberst Lars Mouritsen på posten.

Oberst Lars Mouritsen har gjort tjeneste ved Danske Division og med sin udnævnelse til oberst 1. november 2018 og tiltrædelse som Garnisonskommandant skal han fra 1. januar 2019 også være chef for det genopståede Slesvigske Fodregiment.

Udover tjenesten som garnisonskommandant har Peer Sander Rouff også fungeret som stabschef ved Danske Division. Det job beholder han i et nyt NATO hovedkvarter med placering i henholdsvis Riga i Letland og hjemlige Karup.

Jobbet som garnisonskommandant rummer blandt andet opgaverne at stå for ceremonielle begivenheder, være den officielle repræsentant udadtil, stå for driften af kasernen og vagtens udførelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce