Annonce
forside

Haderslev KFUM kom til kort mod det ubesejrede tophold

OH 77, Odense var for stor en opgave for Team Haderslev KFUM, der på udebane tabte med 28-33. Det var holdets tredje nederlag i træk.

HADERSLEV: Nyoprykkerne fra OH 77, Odense har fået en fremragende sæsonstart. Syv sejre i lige så mange kampe er det blevet til.

Også Team Haderslev KFUM måtte sande, at holdet, der er blevet forstærket med flere spillere med erfaring fra både 1. og 2. division, var for stor en mundfuld. KFUM tabte for tredje gang i træk, og den sidste sejr ligger nu helt tilbage til den 7. oktober.

- Vi møder et rigtigt godt hold og kom i perioder med meget af det, vi kan. Men der var også perioder, hvor vi ikke får løst tingene ordentligt, konstaterede KFUM's træner, Thomas Brix.

- Den var især gal i forsvaret, hvor vi gennem hele kampen kæmpede for at finde de rigtige løsninger. Vi prøvede at spille både 6-0, 5-1 og 4-2 og var også omkring en mandsopdækning, men det kom aldrig rigtig til at fungere, tilføjede han.

Annonce

Kom godt fra start

Team Haderslev KFUM ellers godt fra start og blæste nærmest hjemmeholdet ud af banen i det første kvarter. Det udmøntede sig i en føring på 10-7, men fire udvisninger i træk betød, at fynboerne kom med i kampen igen, og de fik op til pausen næsten indhentet gæsternes forspring.

I anden halvleg strammede OH 77 grebet i forsvaret, hvor spillernes store rutine kom dem til gode. Det blev svært for KFUM'erne at få deres skud igennem, og alt for meget kom til at hænge på en ellers velspillende Christian Andersen.

De mange brændte forsøg gav kontramuligheder den anden vej, og OH 77 kørte stille og roligt en sikker sejr hjem.

KFUM spiller igen på søndag, hvor det hjemme gælder IF Stjernen.

OH 77, Odense - Team Haderslev KFUM 33-28 (16-17)

Håndbold, 3. division, mænd

Topscorer, KFUM: Christian Andersen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce