x
Annonce
Haderslev

Haderslev Kommune er forberedt til Coronavirus: Vi er klar til at opruste beredskabet

Efter den første dansker blev smittet med Coronavirus, har Haderslev Kommune forberedt sig på, hvad den skal gøre, hvis en borger bliver smittet. Nu er kommunen klar til at opruste, hvis det bliver nødvendigt. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Ifølge direktør for voksen- og sundhedsservice i Haderslev Kommune, Rolf Dalsgaard Johansen, er kommunen klar til, hvis en borger i Haderslev Kommune skulle blive smittet med Coronavirus. Forberedelserne er i gang, og arbejdsgangene er blevet tydeligere, fortælle han.

Haderslev: Haderslev Kommune har, efter at det torsdag kom frem, at den første dansker er smittet med Coronavirussen, klargjort beredskabet.

Hvis en borger i kommunen skulle være så uheldig at blive smittet, er kommunen derfor forberedt, fortæller direktør for voksen- og sundhedsservice i Haderslev Kommune, Rolf Dalsgaard Johansen.

- Får vi en borger, der er under mistanke for at være smittet eller bliver syg, så er vi klar til at opruste beredskabet, fortæller han.

Selv om ingen i Haderslev Kommune er smittet med virussen, er kommunen i gang med forberedelserne til, hvis det skulle ske.

- Vi har delvist aktiveret beredskabet på den måde, at vi har gennemgået beredskabsplanerne og sikret, at de fungerer, hvis der er en, som bliver smittet, siger han.

Annonce

Det har været en god anledning til at teste vores beredskab. Det er ikke sidste gang, vi kommer til at stå i en situation som den her. Så det er godt, at vi har været tvunget til at gennemgå vores procedurer.

- Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for voksen- og sundhedsservice i Haderslev Kommune

Fokus på information

Lige nu fokuserer kommunen mest på at informere medarbejdere og borgere om, hvad de skal gøre, hvis man selv eller en kollega bliver syg. Men, fortæller Rolf Dalsgaard Johansen, kommunen er også i gang med forberedelserne til næste skridt i beredskabet, som træder i kraft, hvis Coronavirussen kommer til Haderslev.

Indtil videre har en krisestab, som er den styregruppe med ansvaret for, at beredskabet virker, mødtes.

- I krisestaben har vi gennemgået hvilke delplaner, vi har behov for at have styr på, hvis en borger i Haderslev Kommune bliver smittet. Det handler mest om at tjekke, hvem der gør hvad. Så hvis vi har et udbrud, skal vi ikke tjekke, hvem der skal sørge for hvad. Det har vi styr på, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Vigtig anledning til at teste beredskabet

Ifølge Rolf Dalsgaard Johansen har det været godt for kommunen at gennemgå dens beredskab til situationer som denne. Det er nemlig blevet tydeliggjort, hvem der skal gøre hvad, fortæller han.

- Det har været en god anledning til at teste vores beredskab. Det er ikke sidste gang, vi kommer til at stå i en situation som den her. Så det er godt, at vi har været tvunget til at gennemgå vores procedurer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gårdbrand: Grisene slap med skrækken

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce