Annonce
Haderslev

Haderslev Kommune kårer Årets Mentor og Årets Sociale Virksomhed

Mogens Anker, direktør i Østby Entreprenør & Kloakservice, tog sidste år prisen som "Årets sociale virksomhed". Arkiv: Timo Battefeld
Virksomhedernes rummelighed og sociale ansvarlighed hædres på fredag.

Fredag den 24. januar kl. 11 kårer Haderslev Kommune Årets Sociale Virksomhed og Årets Mentor i Haderslev Kommune.

Det foregår i den gamle festsal på Haderslev Rådhus (Bygning D).

Det er Det Samarbejdende Råd, der i samarbejde med Haderslev Jobcenter finder og kårer vinderne. Priserne overrækkes af Jon Krongaard, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Haderslev Kommune har siden 2001 kåret Årets Sociale Virksomhed.

Kåringen af Årets Sociale Virksomhed er med til at sætte rummelighed og social ansvarlighed på dagsordenen og udbrede gode eksempler på, at det kan betale sig.

I år er de nominerede som Årets Sociale Virksomhed:

  • Linolie & Pigment
  • H.C Andersen Bagergården A/S
  • MM Skilte.dk
  • DSG Industri A/S
Annonce

Årets mentor

I 2006 etablerede Haderslev Kommune et mentornetværk og kårede for første gang i 2007 Årets Mentor.

Kåring af Årets Mentor er med til at sætte fokus på de ildsjæle, der hver dag gør en særlig indsats for at hjælpe personer på kanten af arbejdsmarkedet eller personer der står udenfor arbejdsmarkedet.

I år er de nominerede:

  • Svend Christensen, Fjelstruphallen.
  • Jan Mohr, ATP
  • Carsten Moos, Arnold Busck
  • Brian Rasmussen, Fællesskolen Favrdal Fjelstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce