Annonce
Læserbrev

Haderslev Kommune snorksover men hensyn til grøn-omstilling og CO2 reduktion

Annonce

Læserbrev: For god ordens skyld vil jeg indledningsvis sige, at der sker da lidt i Haderslev Kommune med hensyn til grøn-omstilling og CO2 reduktion. Men alt for lidt. Det på trods af, at Haderslev Kommune i år blev klimakommune, og byrådet besluttede at arbejde med FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling. Politikerne blev blandt andet enige om, at CO2-udslippet skal reduceres med to procent hvert år, og det skal blandt andet ske ved at udskifte de gamle gadelamper med intelligente LED-lamper. En besparelse på omkring 70 procent strøm.

Men, men, ak. Alligevel må vi desværre konstatere, at Haderslev Kommune slet ikke arbejder i det højere gear, som mange andre kommuner.

Ser vi på, hvordan andre sønderjyske kommuner klarer sig, med Sønderborg Kommune som duksedrengen i timen, ja så snorksover Haderslev Kommune faktisk godt og grundigt. Kommunen har slet ikke de store ambitioner og mål, som Sønderborg Kommune har, og det er synd og en skam.

I Sønderborg har man ambitiøse klimamål, der er meget højere, end de Haderslev kan tilbyde. De vil foreksempel senest i 2029 være et CO2-neutralt vækstområde. Ja faktisk er Sønderborg Kommunes samlede CO2-udledning siden 2007 blevet reduceret med 38,3 procent, og alene i 2018 er CO2 blevet reduceret med 2,7 procentpoint. Flot!

Det har også uden tvivl den bi-effekt at tiltrække innovative, grønne virksomheder, der kan øge væksten endnu mere . En win-win situation for alle. Virksomheder, som går Haderslev Kommune forbi.

For at det skal lykkes, involverer Sønderborg Kommune både borgerne, erhvervslivet og dem selv i den grønne-omstilling, hvor alt er i spil. Grøn fjernvarme, vindmøller, varmepumper, biogas-anlæg og ikke mindst elbiler er nogle af de centrale indsatsområder.

Så set i lyset af, at Haderslev gerne vil fremstå som en klimakommune, så sker der bare alt for lidt på området. Kommunen skal op i et helt andet gear og vise, at kommunen virkelig vil den grønne omstilling med ambitiøse mål for nedbringelsen af CO2 og handlingsplaner, der involverer alle i kommunen. Kom så Haderslev, det kan vi gøre meget bedre.

ProjectZero holdt onsdag den 10. oktober 2018 midtvejsstatus på arbejdet med at skære ned på CO2 i Sønderborg-området. Samme dag fik ProjectZero at vide, at den havde vundet EU-prisen "Covenant Cities in the Spotlight” for klimaindsatsen i kommunen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce