Annonce
Haderslev

Haderslev markerer flagdagen for Danmarks udsendte

Veteraner, soldaterforeninger, beredskabet og soldater marcherer fra kasernen gennem byens gader, som onsdag 5. september vil være udsmykket med en flagallé. PR-foto

Haderslev: Onsdag 5. september er der officiel flagdag for Danmarks udsendte. I samarbejde med Haderslev Kaserne, Fighter Wing Skrydstrup og Beredskabsstyrelsen Sydjylland inviterer Haderslev Kommune tidligere udsendte og interesserede borgere til et særligt arrangement på Gravene.

Den 5. september 2018 er det tiende gang, at Haderslev Kommune markerer flagdagen for Danmarks udsendte. Flagdagen starter kl. 10 med parade på Haderslev Kaserne, hvorefter veteraner, soldaterforeninger, beredskabet og soldater marcherer fra kasernen gennem byens gader, som i dagens anledning vil være udsmykket med en flagallé. Marchen føres an af en trommeslager fra Slesvigske Musikkorps. På Gravene vil borgmester H.P. Geil og garnisonskommandant, oberst Peer Sander Rouff holde taler, hvorefter Haderslev Kommune vil være vært ved en sønderjysk ringridderpølse og en sodavand. Flyverhjemmeværnets Musikkorps vil desuden underholde med musik, og alle borgere er meget velkomne til at deltage i markeringen på Gravene. Igen i år deltager flere hundrede børn fra daginstitutioner og skoler i Haderslev Kommune i flagdagen, og de vil stå klar til at hylde veteranerne med Dannebrogsflag og små hilsner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce