Annonce
Haderslev

Haderslev markerer Genforeningen med træer

Også i 1920 blev der plantet mange træer. Arkiv: Viborg
Haderslev Kommune inviterer alle landdistrikter til at markere 100-året for Genforeningen ved at plante et træ. Forhåbningen er, at alle landdistrikter vil være med, så der kan komme genforeningstræer over hele kommunen
Annonce

Haderslev: Fredag 20. november håber Haderslev Kommune, der kan fejres træplantning mange steder i kommunen. Udvalget for Plan og Miljø og Landdistriktsudvalget har nemlig besluttet at bruge forskønnelsesmidler på at plante genforeningstræer i hele kommunen.

- Sidste år blev vores initiativ med at sætte påskeliljeløg taget godt imod i landdistrikter over. Derfor har vi igen i år slået pjalterne sammen med Landdistriktsudvalget for at få plantet træer så mange steder i kommunen som overhovedet muligt, så vi kan være med til at øge kendskabet til og interessen for historien blandt de yngre generationer, siger Benny Bonde, formand for Udvalget for Plan og Miljø, i en pressemeddelelse om initiativet.


Vi er i Genforeningsåret, og derfor syntes vi, det var nærliggende at bruge midlerne i år til at plante et træ, som mange også gjorde i forbindelse med Genforeningen i 1920

Bent Kloster (V), byrådsmedlem


Annonce

Skilte

Formanden for Landdistriktsudvalget, Bent Kloster, håber træplantningen kan være noget, man kan samles om i lokalsamfundene.

- Vi er i Genforeningsåret, og derfor syntes vi, det var nærliggende at bruge midlerne i år til at plante et træ, som mange også gjorde i forbindelse med Genforeningen i 1920. Udover at et nyt, flot træ vil gøre det enkelte område kønnere, er det også samtidig er det noget, man skal få til at spire og gro sammen i landdistrikterne, siger Bent Kloster.

De træer, der kan søges om, er eg, lind, bøg, blodbøg og magnolia. Når foreningerne søger om et træ forpligter de sig samtidig til at invitere lokalsamfundet til at være med til at plante det fredag 20. november klokken 16 og vande det de første tre år.

Sammen med træet leverer Haderslev Kommune et skilt, der skal stå ved træet, der fortæller at træet er plantet i anledning af 100-året for Genforeningen.

Der kan søges om at plante et træ fra en forening i de forskellige lokalområder. Læs mere på haderslev.dk/plantettræ

Udover Udvalget for Plan og Miljøs forskønnelsespulje på 50.000 kr. vil Haderslev Kommune søge fonde om midler til træerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce