Annonce
Haderslev

Haderslev: Nu skal der findes kandidater til Arkils Hæderspris

I foråret vandt murerelev Freja Lee Pedersen Arkils Hæderspris - Elevprisen. Nu gælder det Indsatsprisen, og alle kan indstille. PR-foto
- Vi har brug for at få de gode historier frem, mener entreprenørvirksomhed og sætter 25.000 kroner på højkant

Haderslev: Der skal langt flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen.

Sådan lyder ambitionen bag Arkils Hæderspris, der blev indstiftet i foråret.

Bag prisen, der uddeles to gange årligt, står entreprenørkoncernen Arkil med et håb om, at prisen kan være med til at fastholde fokus på den store opgave med at skabe balance i kønsfordelingen i branchen.

- Dansk Byggeris Kvinderåd kom med en række klare anbefalinger til, hvordan vi i fællesskab kan øge andelen af kvinder i branchen. Men det er jo langt fra gjort med det. Der ligger et stort arbejde foran os alle i forhold til at føre anbefalingerne ud i livet, og her det vores håb, at vi med Arkils Hæderspris på en positiv måde kan være med til at sikre et kontinuerligt fokus på opgaven, siger administrerende direktør i Arkil, Jesper Arkil, i en pressemeddelelse.

Annonce
Arkil giver pris for at få sat skub på, at der kommer flere kvinder til byggebranchen. PR-foto

Alle kan indstille

Arkils Hæderspris uddeles 31. oktober til en person eller en organisation, som fortjener særlig anerkendelse for sin indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

- Vi håber, at mange vil gribe muligheden for at indstille kandidater til prisen. Vi har brug for at få de gode historier frem, så vi kan lære af dem og inspirere hinanden. Det behøver ikke nødvendigvis være store projekter, siger Jesper Arkil blandt andet.

Alle kan indstille kandidater til prisen på Arkils hjemmeside til og med tirsdag 1. oktober.

Med prisen følger 25.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce