Annonce
Sønderborg

Haderslev og Sønderborg i kamp om ny uddannelse

Det vigtigste er, at hver kommune får en skole, mener borgmester i Haderslev, Hans Peter Geil. Arkivfoto: Andre Thorup.

Det har overrasket Sønderborg Byråd, at Haderslev har indstillet sig selv som placering for en ny, fælles uddannelse. Siden har Sønderborg også indstillet sig selv. Begge borgmestre er dog enige om, at det ikke kommer til at påvirke samarbejdet.

Sønderjylland: Sønderborg og Haderslev vil begge være hjemby for en ny slags forberedende grunduddannelse (FGU) for elever efter folkeskolen, der hverken er i job eller anden uddannelse.

Moderinstitutionen for uddannelsen skal placeres i en af de fire sønderjyske kommuner, og placeringen skal drøftes den 23. maj på et møde i Koordinationsudvalget, som består af de fire sønderjyske borgmestre og et tilhørende medlem fra hvert af de enkelte byråd.

Politikerne i Haderslev er dog kommet dette møde på forkant ved allerede for en uge siden at indstille Haderslev som placering på deres byrådsmøde.

- Vores socialudvalg anbefalede, at vi godkendte den sønderjyske model med den tilføjelse, at den skulle ligge i Haderslev. Fordi skulle den ligge et sted, kunne den lige så godt ligge i Haderslev, siger Hans Peter Geil (V), borgmester i Haderslev.

- Der er ikke mere i det. Det vigtigste signal for os at sende er, at vi tilslutter os den sønderjyske model og fastholder et samarbejde med de sønderjyske kommuner i stedet for andre kommuner.

På byrådsmødet i Haderslev blev der ikke fremført argumenter for, hvorfor moderinstitutionen skal ligge i Haderslev, fordi placeringen ifølge Hans Peter Geil stadig først skal diskuteres på næste møde i Koordinationsudvalget, og herefter indstilles til godkendelse i de forskellige byråd.

Annonce

Vores socialudvalg anbefalede, at vi godkendte den sønderjyske model med den tilføjelse, at den skulle ligge i Haderslev. Fordi skulle den ligge et sted, kunne den lige så godt ligge i Haderslev.

Hans Peter Geil (V), borgmester i Haderslev.

Hul på debatten

I Sønderborg kom Haderslevs indstilling som en overraskelse.

Uddannelsens placering blev derfor i al hast sat på dagsordenen for byrådsmødet i Sønderborg onsdag aften i sidste uge, og her fik politikerne besluttet, at Sønderborg skal huse uddannelsens moderinstitution. En beslutning borgmester Erik Lauritzen (S) helst havde set drøftet langt senere i forløbet.

- Jeg ærgrer mig over, at vi allerede skal tage hul på debatten nu. Det lå i kortene, at placeringen skulle vente til det næste møde i Koordinationsudvalget, hvor vi kunne drøfte det og komme til enighed. Det bliver gjort omvendt nu, og jeg synes ikke, at det er den rigtige måde at gøre det på, siger Erik Lauritzen.

Men debatten, der er blevet startet tidligere end forventet, er ikke nok til at bryde det sønderjyske samarbejde, forsikrer begge borgmestre.

- Det skal nok blive lige så godt. Vi kan sagtens fortsætte samarbejdet på et godt niveau, og vi skal nok finde ud af det sammen, siger Erik Lauritzen.

Placeringen af moderinstitutionen skal vedtages inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce