Annonce
Haderslev

Haderslev Revy-holdet er klar

Revyholdet - første række fra højre mod venstre:  Anette Kjærgård, Torben Hansen, Pia Lindblad, Sabine Skjønnemand, Alice Nielsen, Merete Berg-Juhl, Steffen Juhl Benkjer og Marc  Hurkmans.Anden række fra venstre mod højre: Kim Dalmose, Dennis Bjerre Deleuran, Sabrina Søeberg, Mette Juhl og Erik Petersen. Foto: Dorthe Rasmussen
Den 28-årige Sabrina Søegaard er én af debutanterne i den nye Haderslev Revy, der får premiere til oktober.

HADERSLEV: Instruktør Benthe Andersen havde satset på et hold på otte skuespillere. Der er nu faktisk næsten dobbelt så mange, der gerne vil prøve kræfter med at spille revy i Haderslev.

- Vi er oppe på 13 skuespillere, for der er lige kommet nogle flere til her på falderebet, fortalte hun, da skuespilholdet mandag var samlet i Skuespilhuset på Stadionvej til de indledende prøver.

Skal de allesammen spille med i revyen?

- Vi må se, hvordan det udvikler sig under prøverne. Der skal også være nogle, der kan være stand-in ved sygdom og andet, sagde Benthe Andersen.

Revy-holdet er en broget skare af både unge og ældre, mænd og kvinder, der kommer fra hele lokalområdet.

Nogle har prøvet kræfter med revy-genren før, andre har ikke.

Én af debutanterne og den yngste på holdet er den 28-årige Sabrina Søeberg fra Vojens.

- Revy er noget helt nyt for mig. Jeg tog til audition, for jeg elsker at spille skuespil. Jeg har tidligere spillet skolekomedie, fortalte Sabrina.

Hun arbejder til dagligt som kunderådgiver hos Sønderjysk Forsikring i Rødekro.

- Så det er også for at få lidt modspil til mit daglige arbejde og lære nogle nye mennesker at kende. Og så er det jo helt vildt grænseoverskridende, konstaterede Sabrina Søeberg.

Den 71-årige Erik Petersen fra Haderslev var mødt op til prøverne på opfordring af Benthe Andersen.

- Hun sagde, at hun godt kunne bruge nogle flere mænd i revyen, lød det fra Erik, som har spillet en del teater på Forsøgsscenen gennem de seneste 15 år.

- Jeg har blandt andet spillet med i Jeppe på Bjerget, Holberg i Gården hos Ehlers Samlingen og i De fire Hanrejer på museet, fortalte Erik Petersen.

Du skal måske spille borgmesteren?

- Synes du da, at jeg ligner ham, grinede Erik.

For syv år siden gik han på pension efter 47 år som It-medarbejder hos Post Danmark.

At han både kan synge og spille demonstrerede han, da instruktøren bad ham og Mette Juhl improvisere på scenen i stykket "Den forkerte date".

Bagefter sang han "Der er i dag et vejr".

Det er lokale forfattere, der har bidraget med sange og sketches til Haderslev Revy, der får premiere på Kulturhus Harmonien tirsdag i uge 43.

Revy-holdet kommer også til dette års Kløften Festival om lørdagen for at give publikum en lille smagsprøve på, hvad der venter.

Der vil være to optrædender ved Kaffebaren med præsentation og lidt sketches på hver 15 minutter klokken 15.30 og 18.30.

Annonce
Sabrina Søeberg på 28 år fra Vojens glæder sig til at prøve kræfter med revy-genren. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

BUSK-gudstjeneste i Grindsted Kirke

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce