Annonce
Haderslev

Haderslev Revy på plakaten: Chalotte er kvinden bag

Grafiker Chalotte Jakobsen stammer fra Christiansfeld men er nu flyttet til Haderslev. Hun har samlet nogle af byens kendte vartegn på sin plakat til årets Haderslev Revy. Foto: Dorthe Rasmussen
Grafiker Chalotte Jakobsen fra Degn Marketing har tegnet plakaten til den nye Haderslev Revy, der får premiere til oktober.

HADERSLEV: - Den kan godt gå hen og blive lidt af et samlerobjekt.

Plakaten til Haderslev Revy 2019, der er tegnet af den 26-årige grafiker Chalotte Jakobsen, som de seneste par måneder har været i virksomhedspraktik hos Degn Marketing i Skipperhuset på havnen.

- Fra første dag i huset har jeg blandt andet arbejdet med en plakat til revyen. Det var egentligt meningen, at der bare skulle laves nogle rettelser til en plakat, revyen havde i forvejen. Men jeg synes, at den var for meget i de samme nuancer og manglede mere liv. Så det endte med, at jeg startede helt forfra med at lave en ny plakat, fortæller Chalotte Jakobsen med et smil.

Temaet er lidt som det man ser i de populære by-plakater, som mange efterhånden har hængende hjemme i stuerne.

- Jeg har brugt nogle af de forskellige vartegn for byen - både de gamle og de nye, fortæller Chalotte.

Alle tegningerne af de forskellige bygninger har hun lavet på sin Ipad. Der er VUC's nu tidligere fyrtårn på havnen - byens nok mest skandaleombruste bygning, der helt sikkert også har givet stof til revyen.

Så er der StreetDome, siloen, domkirken, det røde vandtårn og de historiske huse på Torvet, hvor mange lokale mødes til øl og snak.

Chalotte Jakobsen har fået mange positive reaktioner på plakaten, efter at den er kommet op at hænge forskellige steder rundt i byen.

- Det er også rart at lave noget, der kommer ud og bliver brugt i stedet for, at det ender hjemme i min egen kommuneskuffe, konstaterer hun.

Annonce

Haderslev Revy

I fjor fik mangeårig instruktør og skuespiller Benthe Andersen fra Forsøgsscenen Haderslev idéen til at genoplive traditionen med en folkelig revy i Haderslev.

Mange lokale kræfter medvirker på og bag scenen i den nye revy, der kan opleves torsdag den 24., fredag den 25. og lørdag den 26. oktober klokken 19.30 samt søndag den 27. oktober klokken 15 på Kulturhus Harmonien.

Billetter koster 150 kroner per stk., og billetsalget er gået i gang på www.forsoegsscenen-haderslev.dk

Har altid elsket at tegne

Efter sin uddannelse har det været svært at få job, så hun gik ledig i halvandet års tid, inden hun kom i virksomhedspraktisk hos Degn Marketing.

Her har hun fået mod på at forfølge sin drøm om at blive illustrator.

- Ken (Ken Degn, indehaver af Degn Marketing, red.) har givet mig mange forskellige opgaver. Det er både plakater og små illustrationer blandt andet til apotekerne. Jeg har altid godt kunne lide at tegne og være kreativ, og det er lidt min drøm at blive børnebogsillustrator i fremtiden, fortæller Chalotte Jakobsen.

Hun har en profil på instagram chalotte.art, hvor hun poster de forskellige tegninger, hun laver i sin fritid.

Ken Degn fortæller, at han har et job til Chalotte efter hendes virksomhedspraktik, da de kompetencer, hun har er noget, han kan bruge i sin virksomhed.

- Virksomhederne efterspørger mere og mere tegninger og illustrationer - det håndværk, som hun kan. På et tidspunkt, da det hele blev digitaliseret skulle alt være fotos. Nu laver vi flere og flere sjove kampagner med illustrationer, fortæller Ken Degn.

Har man lyst til at få Chalottes revy-plakat op at hænge derhjemme, så kan den købes ved overførsel af 50 kroner på Mobilpay til Forsøgsscenen på nummer 4280 0176. Skriv "plakat" ved overførslen.

Plakaten kan afhentes tirsdag og torsdag på Forsøgsscenen, Stadionvej 1 i tidsrummet mellem kl. 16.45 og 18.30. Plakaten kan også hentes hos Degn Marketing.

Under logoet for revyen står der: - Vi starter i år - og ser hvordan det går. Foto: Dorthe Rasmussen
Sådan ser den plakat ud, som man kan købe og hænge op hjemme i sin egen stue. Plakat: Degn Marketing
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce