Annonce
Haderslev

Haderslev-Starup Cykelklub er nu kun for motionister

Michael Engberg blev på en ekstraordinær generalforsamling valgt som ny formand for HS6100. Foto: Jacob Schultz

HS6100 har fået ny formand og har samtidig taget afsked med klubbens licensryttere. Der er heller ikke længere nogen ungdomsafdeling.

HADERSLEV/STARUP: Kenneth Hansen, Rasmus Byriel Iversen, Jeppe Klein Jensen, Jeppe Tolbøll, Michael Damm Kohberg.

Det er blot nogle af de eliteryttere, der med afsæt i Haderslev-Starup Cykelklub (HS6100), har formået at køre sig frem blandt eliten i dansk ungdoms- og seniorcykling.

For eftertiden kommer ryttere fra HS6100 imidlertid ikke til at være med på deltagerlisten, når der køres licensløb i Danmark og udlandet.

- Fra i år er vi udelukkende en motionsklub, siger Michael Engberg, der er blevet valgt som ny formand efter Jeppe Tolbøll. Det foregik på en ekstraordinær generalforsamling i efteråret.

- Klubben har ikke længere forudsætningerne for at være en licensklub. På generalforsamlingen fik vi en indikation af, hvad retning vi skal gå, og de fire-fem licensryttere, vi havde, har nu fundet andre klubber at cykle i. Vi skiltes i fred og fordragelighed, tilføjer Michael Engberg.

Annonce

Michael Engberg og HS6100

Michael Engberg, 45 år, formand for Haderslev-Starup Cykelklub.

Pensionsrådgiver i Danica, gift med Sanne. Sammen har de Sophie på 22 år.

Har været medlem af HS6100 i fem år. Dyrker foruden cykelsport spinning og styrketræning.

Bruger otte til ti timer på sin sport om ugen

Holder af at rejse. Favoritlandet er Italien. Det skyldes klimaet, sproget, naturen og indbyggernes måde at være på.

HS6100 har omkring 100 medlemmer.

Michael Engberg har kun været medlem af HS6100 i fem år og er først begyndt at dyrke sport for 10-12 år siden. Foto: Jacob Schultz

Ingen ungdomsafdeling

Som konsekvens af kursændringen vil det årlige licensløb ikke længere blive arrangeret, ligesom Haderslev Næs-løbet er lagt i mølpose.

- Vi har heller ikke længere nogen ungdomsafdeling. Det er svært at rekruttere nye, unge medlemmer. Jeg ved ikke hvorfor, men det er også én af grundene til, at vi nu udelukkende er en motionsklub, fastslår Michael Engberg.

Nu er der i klubben fokus på at få nogle gode træninger tre gange om ugen. Der bliver også indført en kaptajnsordning. Det er så den valgte kaptajns opgave at tilrettelægge træningerne.

Desuden arbejdes der på at arrangere udlandsture for medlemmerne. Klubben har tidligere været i Alsace, Toscana og Harzen.

Michael Engberg vil også gerne slå et slag for at få flere kvindelige medlemmer i klubben.

- Lige nu er der kun en lille håndfuld.

Kom sent i gang

45-årige Michael Engberg har kun dyrket sport i de sidste 10-12 år, og først for fem år siden meldte han sig ind i HS6100.

- Jeg cyklede selv inden, men motivationen var vigende. Der manglede nogle at følges med, og dem fandt jeg i klubben, husker Michael Engberg, der også dyrker spinning og styrketræning.

Efter et par år blev han valgt som menigt medlem af bestyrelsen.

- Jeg er glad for at være en del af det frivillige arbejde. På den måde kan jeg give noget igen, og som medlem af en cykelklub får man brændt en masse energi af og får et godt kammeratskab med folk med samme interesse som én selv.

Praktiske færdigheder

Medlemskabet af cykelklubben har også givet Michael Engberg nogle praktiske færdigheder.

- Faktisk var jeg før i tiden ikke i stand til at lappe en cykel. Der er folk med mange forskellige kompetencer i klubben, så det kan jeg nu. De har også gjort mig bedre til at køre på cykel. Det er ikke så nemt at lære i så høj en alder som min, lyder det fra Michael Engberg med et glimt i øjet.

Han kører nu på en karboncykel til omkring 25.000 kroner. Den, han startede med, kostede omkring 9.000.

- Interessen er blevet større og større, og jeg kan godt mærke forskel på den nye og den gamle cykel. Og formen er blevet bedre. Jeg kan godt lide mad, så vægten er der ikke sket så meget med, men jeg har fået mere muskelmasse, siger Michael Engberg, der er bedst til at køre nedad.

- Det handler om at lære og turde og så have tillid til sig selv.

Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce