Annonce
112

Haderslev-tyv kædet sammen med biltyverier i Bramming

En mand fra Haderslev er blevet kædet sammen med biltyverier i Bramming. Foto: Arkivfoto

Vejen: En 27-årig mand fra Haderslev er blevet sigtet for indbrud i fire biler i Bramming. Men politiet stoppede gerningsmanden af en helt anden grund.

Klokken 08:37 den 7. november får politiet i Vejen øje på en personbil, der holder på Boulevarden med havariblinket tændt. Manden på førersædet sidder og sover på rattet. Han er meget påvirket og efter lidt tumult bliver han anholdt. Politiet finder en joint, noget skunk og lidt kokain i bilen. Han bliver derfor sigtet for kørsel med euforiserende stoffer. Der bliver også fundet en riffelpatron i bilen, og han bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven.

I ransagningen af bilen finder politiet også en dametaske med et navn, som kan relateres til fire biltyverier i Bramming. Tyverierne er sket ved en parkeringsplads ved Esbjergmotorvejen. Her fik fire biler knust deres ruder af gerningsmanden. De blev samtidig også røvet. Han bliver derfor også sigtet for de fire tyverier i Bramming.

Ikke nok med det, så havde den 27-årige mand også fået frakendt førerretten. Han fik derfor sin syvende dom den morgen for at køre bil i frakendelsestiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce