Annonce
Haderslev

Haderslever vandt en million: Konen troede, det var gas

En mand i Haderslev opdagede først, at han var blevet millionær, da han på arbejdspladsen tjekkede sin konto. Arkivfoto: Jørgen Kirk, Ritzau Scanpix

HADERSLEV: En mand i Haderslev Kommune er blevet millionær. Den 60-årig mand vandt en million i Millionærgarantien i Lotto. Men hustruen var ikke sådan at overbevise. Hun troede, at det var gas, da manden ringede for at fortælle det.

Ægteparret har for vane at sige til hinanden: "Skal vi flytte en million", når der skulle flyttes penge fra en konto til en anden. Derfor var hustruen skeptisk, da manden ringede og sagde:

- Vi er blevet millionærer.

Det fortæller den nyslåede millionær, der gerne vil være anonym, til Danske Spil, der står bag Lotto.

Han opdagede selv ved et tilfælde, at han havde vundet, da han kiggede på sin konto, hvor der stod en million kroner og 50 kroner, han ikke havde ventet at finde. Danske Spil havde ikke hans korrekte telefonnummer, så man havde ikke kunnet ringe med den glade nyhed.

Annonce

Veteranbil

De 50 kroner skyldtes, at han havde fire rigtige på kuponen.

Gevinsten blev fejret med en god middag i byen. Hustruen ønsker sig noget specielt, og børn og børnebørn kommer også til at mærke gevinsten. Endelig ser den 60-årige frem til at kunne opfylde en gammel drøm:

En veteranbil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

To ejendomme i Kruså ramt af indbrud

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];