Annonce
Udland

Hadforbrydelser i USA når højeste niveau i ti år ifølge FBI

Jose Luis Gonzalez/Reuters
FBI registrerede sidste år 7314 hadforbrydelser i USA. Det er det højeste antal i landet siden 2008.
Annonce

Antallet af hadforbrydelser i USA steg sidste år til det højeste niveau i landet i mere end et årti.

Det viser en ny rapport fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, ifølge BBC.

Antallet af drab motiveret af had til bestemte grupper steg i 2019 også til det højeste niveau nogensinde i USA med 51 drab.

Det er mere end dobbelt så mange som året før.

I rapporten defineres hadforbrydelser som det at forbryde sig mod nogen "på baggrund af deres race, etnicitet, afstamning, religion, seksuelle orientering, handicap, køn eller kønsidentitet".

Antallet af hadforbrydelser er steget i USA næsten hvert år siden 2014.

Rettighedsgrupper advarer ifølge BBC om, at det skyldes en stigende snæversynethed og racistisk retorik i det amerikanske samfund.

Ifølge FBI-rapporten blev der sidste år registreret 7314 hadforbrydelser i USA. Det er det højeste antal siden 2008, hvor der blev registreret cirka 400 flere.

I august sidste år skød og dræbte en ung amerikaner 22 personer i en Walmart-butik i El Paso, Texas, i et skyderi, der var målrettet personer af mexicansk afstamning.

Skyderiet er ifølge Center for Had- og Ekstremiststudier ved California State University den værste hadforbrydelse, som FBI nogensinde har registreret.

Ifølge rapporten er sorte i USA med afstand den gruppe, som oftest bliver udsat for hadforbrydelser.

Hele 48,5 procent af alle hadforbrydelser motiveret af race bliver således begået mod sorte personer. 15,7 procent bliver begået mod hvide, mens latinamerikanere er ofre for den slags forbrydelser 14,1 procent af gangene.

Rettighedsgrupper opfordrer i forbindelse med rapporten til, at amerikanske myndigheder bliver bedre til at indsamle og registrere information om hadforbrydelser i landet.

/ritzau/

BBC-artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce