Annonce
Aabenraa

Haflinger i hopla: 15-årig rytter blander sig med verdenseliten

Pigeværelset er dekoreret med rosetter - tegn på at ridepigen Christine Egtved henter resultater med haflinger-hoppen "Nanna". foto: Jan Sternkopf
Christine Egtved fra Sdr. Hostrup har med haflinger-hoppen "Nanna" kvalificeret sig til finalen i Nord-Vest Box Cup, der afvikles under World Cup i Herning. Fedt, når de mange træningstimer giver resultater, lyder det fra hestepigen, der kommer til at møde verdens-eliten i Herning.

Sdr. Hostrup: 15-årige Christine Egtved fra Sdr. Hostrup ved Aabenraa er som så mange andre unge piger, bortset fra at hendes værelse bærer præg af, at hun er hestepige. Hun er springrytter - og hun er dygtig, viser de mange røde og grønne rosetter på væggen. Hun er tilmed så dygtig, at hun i den kommende weekend rider sammen med verdenseliten ved World Cup Herning.

Christine Egtved har nemlig kvalificeret sig til finalen i den såkaldte Nord-Vest Box Cup, en særlig turnering for ponyryttere, hvor resultatet ikke kun afhænger af antal fejl på banen - altså hvor mange bomme, man river ned, - og af tiden.

- I Nord-Vest Box Cup får vi også en stilkaraktér. Man bliver bedømt på, hvor korrekt man rider. Om man sidder rigtigt, om hesten er i den rigtige galop og om man får den rette afstand til springene, fortæller Christine Egtved, der har redet, siden hun var 8 år gammel.

Hun er én af 45 ryttere, der på landsplan har kvalificeret sig til finalen via forskellige distriktstævner - en runde på tolv stævner, men hvor de otte bedste tæller.

Annonce
Christine Egtved har kvalificeret sig til finalen i Nord-Vest Box Cup, der afvikles under World Cup Herning i den kommende weekend. foto: Jan Sternkopf

Haflinger i hopla

De gode resultater er kommet i hus ikke mindst takket være den 12-årige haflinger-hoppe "Nanna af Krogsgaard".

- Det er en forholdsvis tung race - og mange tror, at den ikke kan springe. Men lige hende kan, lyder det fra Christine Egtved, der har haft "Nanna" i tre år og stiller op for Sønderskov Rideklub.

- Men jeg træner på Mønterhøj, hvor jeg får undervisning af springtræner Torben Christensen, tilføjer den unge rytter.

At komme med til finalen i Nord-Vest Box Cup var ét af hendes klare mål for sæsonen.

- Jeg ville bare med. Jeg ville virkelig være blevet skuffet, hvis ikke jeg var blandt de 45 finalister. Jeg har bare kæmpet for det og trænet så meget. Så er det jo bare fedt, når det lykkes, siger Christine Egtved.

Hun har allerede licens som B-rytter, hvilket berettiger hende til at starte ved landsstævner.

Det går tilsyneladende ganske godt for ekvipagen (hest og rytter; red.), for pigeværelset er fyldt godt op med pokaler, rosetter og plaketter, bl.a. fra stævner i Østrig.

Næste mål for øje

- Næste mål er at blive A-rytter. Så må jeg nemlig starte s-klasser - det er dem med de høje forhindringer. I pony-sammenhæng vil det sige forhindringer, der er fra 125-140 centimeter høje, fortæller Christine Egtved.

Hun glæder sig til oplevelsen i Herning. Og til at vise både "Nanna's" og hendes værd

- Jeg har været i Herning som tilskuer ved Hingstekåringen. Men det er første gang, jeg skal opleve World Cup - endda som deltager. Det bliver fantastisk.

Haflingeren "Nanna" klarer snildt forhindringerne. foto: Wedde Pics
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce