Annonce
Aabenraa

Haglvejr skabte byge af trafikuheld: - Det er is, man kører på

Uheld efter haglvejr på Sønderborgmotorvejen. Foto: Presse-fotos.dk

Søgård/Bov: Et pludseligt og kraftigt haglvejr skabte enorme problemer på det sønderjyske motorvejsnet søndag eftermiddag. Både på Sønderborgmotorvejen og på E45 fik vejret massevis af biler til at glide rundt blandt hinanden.

I løbet af fire minutter ved middagstid modtog Syd– og Sønderjyllands Politi hele tre anmeldelser om uheld på Sønderborgmotorvejen tæt ved Søgård.

Der var sket tre uheld tæt på hinanden i det vestgående spor, hvor adskillige biler havde snurret rundt.

Annonce

– Det sker, fordi folk kører alt for stærkt i forhold til vejrforholdene, siger Ole Aamann, vagtchef ved Syd– og Sønderjyllands Politi.

- Det er is, man kører på

Kort forinden havde der været en pludseligt opstået og meget kraftig haglbyge, og den var bilisterne tilsyneladende langt fra forberedte på.

– Vi ser det ofte med haglbygerne, at folk bliver bange og bremser hårdt op, og så går det galt. Man bør tage farten lidt af og regne med, at det er is, man kører på, når det har haglet, siger vagtchefen.

Adskillige biler var impliceret i uheldene ved Bov. Foto: Presse-fotos.dk

Til det ene uheld blev der rekvireret en ambulance, men der var kun tale om lettere tilskadekomst.

Ved et andet uheld var flere biler kun snurret rundt uden at have ramt noget, mens to biler røg i autoværnet og måtte fjernes af vejhjælpen.

Der kom også en melding om et uheld i det østgående spor, men det var der ingen tegn på, da politiet kom frem.

Annonce

Uheldene fulgte haglbygen

Efter at have skabt kaos ved Søgård, fortsatte haglbygen mod syd, og ved Bov var den så gal igen kort tid efter. Her skete fire uheld på samme sted.

Klokken 13.19 var en bil i sydgående retning på grund af det glatte føre endt i midterrabatten, hvor den ramte autoværnet. Klokken 13.25 skred en anden i grøften.

Adskillige biler var impliceret i uheldene ved Bov. Foto: Presse-fotos.dk

En lille halv time senere skete to uheld i nordgående retning. En bilist mistede herredømmet over sin bil og påkørte traileren på den forankørende. I den forbindelse skete der både et følgeuheld foran og et bagved, så i alt seks biler var impliceret.

- Der var ingen personskade, men traileren overlevede ikke, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Kort derfra skred en anden bilist ud og påkørte en vejtavle.

- Det er ligesom brun sæbe, og det kommer meget pludseligt. Det bedste er at koble ud og lade bilen trille ned i fart, siger vagtchefen.

Først kort efter klokken 16 var begge motorveje helt farbare igen.

Traileren overlevede ikke sammenstødet ved Bov. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce