Annonce
Sport

Halep overvinder træthed og er på succeskurs i Melbourne

Hannah Mckay/Reuters
Efter en hård og stressende optakt til Australian Open er Simona Halep på vej mod et stort resultat.

Den rumænske tennisstjerne Simona Halep er klar til kvartfinalen i grand slam-turneringen Australian Open.

Det blev hun ved at besejre belgieren Elise Mertens i to sæt natten til mandag dansk tid. Halep vandt med 6-4, 6-4. Den fjerdeseedede rumæner skal møde esteren Anett Kontaveit i kvartfinalen. Kontaveit er seedet som nummer 28 i Melbourne.

Selv om Simona Halep er tidligere verdensetter og har vundet to grand slam-turneringer, følte hun sig ikke sikker på, at hun ville nå langt i Australian Open.

I starten af 2020 har hun nemlig ikke haft det så godt, fortæller hun efter sejren over Elise Mertens.

Halep følte sig udkørt ugen inden Australian Open, da hun tabte til lavere rangerede Aryna Sabalenka i Adelaide.

- Jeg var lidt nede efter den kamp. Jeg følte mig træt, da jeg kom til Melbourne, og jeg vidste ikke hvorfor.

- Måske havde jeg stresset mig selv for meget og bare mistet al min energi. Jeg havde en træningsopstart i Dubai, hvor jeg arbejdede hårdt, og jeg havde kun få dage derhjemme bagefter. Måske påvirkede det mig mentalt, siger Halep ifølge AFP.

I løbet af grand slam-turneringen har hun ikke vist tegn på træthed, og hun har fortsat ikke afgivet et eneste sæt i turneringen.

- Efter den første kamp fik jeg energien tilbage, og jeg føler, at jeg har taget mit spil til et nyt niveau. Jeg har det virkelig godt, siger Halep.

Rumænerens bedste resultat ved Australian Open er en andenplads. For to år siden måtte hun bøje sig for Caroline Wozniacki i finalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce