Annonce
Varde

Halinspektør i Alslev tegnede selv skitsen til den ”nye” hal

Leif Hansen i den nyrenoverede Alslev Hal, som han selv har tegnet skitsen til. Foto: Chresten Bergh
Den oprindelige plan for Alslevs nye hal blev afvist af byrådet, fordi den var for dyr. Det fik halinspektør Leif Hansen til at gå hjem og tegne den skitse, der nu er blevet brugt til en renovering af den gamle hal.

Alslev: Leif Hansen lever og ånder for hallen i Alslev, hvor han har været halinspektør i 36 år. Derfor var det også en stor dag, da den nyrenoverede hal åbnede den 2. januar, efter at have været lukket i otte måneder.

- Det var kæmpestort. Vi har virkelig fået en fantastisk flot hal her i Alslev, som jeg synes vi kan og skal være stolte af, siger Leif Hansen.

Annonce
Flot lys og flotte farver i hallen. Foto: Chresten Bergh

Tegnede selv skitse

Den oprindelige plan fra Alslev Sport og Kultur var at rive den gamle hal ned og bygge en helt ny. Planen blev dog vurderet for dyr af byrådet, der afviste den til knap 40 millioner kroner. Men efter flere års forhandlinger mellem Alslevhallens bestyrelse og Varde Kommune, tog Leif Hansen en afgørende beslutning. - Jeg gik hjem og tegnede en skitse til en renovering af hallen, som endte med at blive godkendt, siger Leif Hansen med stolthed i stemmen.

De samlede omkostninger for renoveringen endte på 8,1 millioner kroner, hvoraf fem millioner kroner kom fra Varde Kommunes renoveringspulje og én million kroner fra IFV. Renoveringen havde dog stadig ikke været mulig uden de indsamlede penge fra byens borgere og fonde, samt en halv million kroner fra Alslev Kultur og Sport.

En renovering var altså ikke det, de oprindeligt havde håbet på i Alslev, men halinspektøren er mere end tilfreds med det endelige resultat. - Vi har jo nærmest fået en ny hal for meget færre penge. Jeg synes virkelig, at vi har fået det optimale ud af renoveringen, siger Leif Hansen.

Nyt klublokale

Hallen har fået mange nye tilføjelser, blandt andet nye omklædningsrum og toiletter, aktivitetsrum og klublokale. Aktivitetsrummet bliver allerede flittigt brugt af både skoleelever og ældre, og klublokalet er stort og lyst med panoramavinduer ud mod stadion.

Det nye klublokale mangler dog identitet, da rummet er helt nyt og væggene bare. Det mener i hvert fald Bitten Møller, der har været frivillig i Alslev BK i cirka 40 år.

- Vi var lidt vemodige ved at flytte fra vores gamle klublokale, men det nye her er virkelig flot. Her mangler stadig lidt ånd og dekoration, men det skal nok komme med tiden, siger Bitten Møller.

En klatrevæg, naturligvis. Foto: Chresten Bergh

Tomme rum

Selvom hallen står færdig både ind- og udvendigt, er der stadig to lokaler, som står tomme. Det ene er sat af til fitness, der skal etableres i fremtiden. Leif Hansen glæder sig over udsigten til endnu et tilbud i Alslev. - Lige nu skal man til Varde for at komme i fitness, så det bliver fedt, når vi også kan tilbyde det her i byen. Vi har efterhånden næsten alt i Alslev, siger Leif Hansen med et stort smil. Det andet tomme rum bliver lige nu brugt til opbevaring. Planen er dog, at det på et tidspunkt skal bruges til e-sport. Som det ser ud nu, er der dog ikke noget konkret på tegnebrættet.

Den nyrenoverede hal er rfyldt med nicher med særlige redskaber. Foto: Chresten Bergh

En by i udvikling

Leif Hansen glæder sig over den nye hal, men det der optager ham mest er, at Alslev som by er inde i en rivende udvikling. - Den nye hal er prikken over i’et efter mange renoveringer i byen; både skolen, brugsen og Thueslund. Det er helt fantastisk for Alslev som by, siger en tydeligt begejstret halinspektør.

Her er noget for enhver gymnast. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce