Annonce
Varde

Halinspektør i Alslev tegnede selv skitsen til den ”nye” hal

Leif Hansen i den nyrenoverede Alslev Hal, som han selv har tegnet skitsen til. Foto: Chresten Bergh
Den oprindelige plan for Alslevs nye hal blev afvist af byrådet, fordi den var for dyr. Det fik halinspektør Leif Hansen til at gå hjem og tegne den skitse, der nu er blevet brugt til en renovering af den gamle hal.

Alslev: Leif Hansen lever og ånder for hallen i Alslev, hvor han har været halinspektør i 36 år. Derfor var det også en stor dag, da den nyrenoverede hal åbnede den 2. januar, efter at have været lukket i otte måneder.

- Det var kæmpestort. Vi har virkelig fået en fantastisk flot hal her i Alslev, som jeg synes vi kan og skal være stolte af, siger Leif Hansen.

Annonce
Flot lys og flotte farver i hallen. Foto: Chresten Bergh

Tegnede selv skitse

Den oprindelige plan fra Alslev Sport og Kultur var at rive den gamle hal ned og bygge en helt ny. Planen blev dog vurderet for dyr af byrådet, der afviste den til knap 40 millioner kroner. Men efter flere års forhandlinger mellem Alslevhallens bestyrelse og Varde Kommune, tog Leif Hansen en afgørende beslutning. - Jeg gik hjem og tegnede en skitse til en renovering af hallen, som endte med at blive godkendt, siger Leif Hansen med stolthed i stemmen.

De samlede omkostninger for renoveringen endte på 8,1 millioner kroner, hvoraf fem millioner kroner kom fra Varde Kommunes renoveringspulje og én million kroner fra IFV. Renoveringen havde dog stadig ikke været mulig uden de indsamlede penge fra byens borgere og fonde, samt en halv million kroner fra Alslev Kultur og Sport.

En renovering var altså ikke det, de oprindeligt havde håbet på i Alslev, men halinspektøren er mere end tilfreds med det endelige resultat. - Vi har jo nærmest fået en ny hal for meget færre penge. Jeg synes virkelig, at vi har fået det optimale ud af renoveringen, siger Leif Hansen.

Nyt klublokale

Hallen har fået mange nye tilføjelser, blandt andet nye omklædningsrum og toiletter, aktivitetsrum og klublokale. Aktivitetsrummet bliver allerede flittigt brugt af både skoleelever og ældre, og klublokalet er stort og lyst med panoramavinduer ud mod stadion.

Det nye klublokale mangler dog identitet, da rummet er helt nyt og væggene bare. Det mener i hvert fald Bitten Møller, der har været frivillig i Alslev BK i cirka 40 år.

- Vi var lidt vemodige ved at flytte fra vores gamle klublokale, men det nye her er virkelig flot. Her mangler stadig lidt ånd og dekoration, men det skal nok komme med tiden, siger Bitten Møller.

En klatrevæg, naturligvis. Foto: Chresten Bergh

Tomme rum

Selvom hallen står færdig både ind- og udvendigt, er der stadig to lokaler, som står tomme. Det ene er sat af til fitness, der skal etableres i fremtiden. Leif Hansen glæder sig over udsigten til endnu et tilbud i Alslev. - Lige nu skal man til Varde for at komme i fitness, så det bliver fedt, når vi også kan tilbyde det her i byen. Vi har efterhånden næsten alt i Alslev, siger Leif Hansen med et stort smil. Det andet tomme rum bliver lige nu brugt til opbevaring. Planen er dog, at det på et tidspunkt skal bruges til e-sport. Som det ser ud nu, er der dog ikke noget konkret på tegnebrættet.

Den nyrenoverede hal er rfyldt med nicher med særlige redskaber. Foto: Chresten Bergh

En by i udvikling

Leif Hansen glæder sig over den nye hal, men det der optager ham mest er, at Alslev som by er inde i en rivende udvikling. - Den nye hal er prikken over i’et efter mange renoveringer i byen; både skolen, brugsen og Thueslund. Det er helt fantastisk for Alslev som by, siger en tydeligt begejstret halinspektør.

Her er noget for enhver gymnast. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce