Annonce
Esbjerg

Halloween-hus i Esbjerg: Gys, gru og grin på Grønvangsvej

Heidi Storm Kristensen går all in på Halloween. Og hun får masser af positive kommentarer fra folk, som kommer forbi huset på Grønvangsvej og får et lille eller stort gys, når de ser udsmykningen i forhaven. Foto: Martin Ravn
Når børnehavebørn og bedstemødre kommer forbi Heidi Storm Kristensens hus i Østerbyen får de sig i disse uger som oftest et lille eller stort gys, når de kigger ind i forhaven. Her er der nemlig gjort noget ud af Halloween-udsmykningen.

ESBJERG: Der er monstre, edderkopper, gravsten, døden med lygten, en uhyggelig nonne, en slagter med en halvt afskåret arm og en figur, som har en vis lighed med sangeren Slash fra heavy-bandet Guns 'N Roses. Der er med andre ord ikke sparet på hverken uhygge eller effekter i forhaven hos Heidi Storm Kristensen, der går all in på Halloween-udsmykningen i haven ved huset på Grønvangsvej i Østerbyen, hvor hun bor sammen med kæresten Kim Frandsen og sine to døtre Nanna og Freja.

- Det er fjerde år i træk vi laver en Halloween-udsmykning. Da vi gjorde det første gang for fire år siden, var vi lige flyttet ind i huset, som lignede noget i retning af et lig. Så syntes jeg det var passende at lave en udsmykning med nogle gravsten og en mand, som stak hovedet op af jorden. Der begyndte det, og så er der kommet flere masker og figurer til hvert år, fortæller Heidi Storm Kristensen.

Annonce

- Desværre har jeg i år fået stjålet tre masker. Det er jeg ret træt af, for de koster 250-300 kroner stykket.

Heidi Storm Kristensen

Gæstfrihed

Både naboer og andre, som kommer forbi er velkomne til at komme ind og tage figurer og monstre nærmere i øjesyn, men den gæstfrihed er der nogen, der har udnyttet i år.

- Desværre har jeg i år fået stjålet tre masker. Det er jeg ret træt af, for de koster 250-300 kroner stykket. Derfor overvejer jeg da også, om jeg skal have videoovervågning op, siger Heidi.

I næste uge sætter hun lys i øjnene på de forskellige figurer, og til Halloween vil hun sammen med sine to døtre selv være klædt ud og sprede uhygge blandt de 12 figurer i forhaven. Da de gjorde det sidste år til Halloween - og annoncerede det forud på Facebook - kom der flere hundrede mennesker, og der opstod et veritabelt trafikkaos ved Halloween-huset på Grønsvangsvej.

Der er gys, gru og grin at hente, når man ser udsmykningen foran Heidi Kristensens hus på Grønvangsvej i Østerbyen. Foto: Martin Ravn
Nanna på 11 år og Dorte Storm Kristensens samlever, Kim Frandsen, er også helt med på den heftige Halloween-udsmykning, som præger huset i Østerbyen. Foto: Martin Ravn
Monstre med overbid er en del af Halloween-udsmykningen, som man kan blive bange for - eller grine af. Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce