Annonce
Haderslev

Politiet efterforsker tre muligt påsatte brande omkring Gram i nat

Den første melding om halmbranden kom som brand i industribygning 00.19. Den anden som gårdbrand klokken 00.23. Men der er tale om den samme brand. Derudover har der været flere mindre lokale brande natten til onsdag. En markbrand blev anmeldt klokken 00.13. Privatfoto
Brandfolk fra store dele af Sønderjylland kæmpede med stor halmbrand natten til onsdag. Onsdag eftermiddag brændte det stadig.
Annonce

GRAM: Der kom tre meldinger om halmbrande lige efter hinanden omkring Gram natten til onsdag.

– Der er mistanke om, at det er påsatte brande, for sådan tre brande opstår ikke af sig selv, sagde Syd- og Sønderjyllands Politis kommunikationsrådgiver Helle Lundberg.

De tre brande blev opdaget inden for bare et kvarter lige efter midnat.

Den første anmeldelse kom klokken 00.03. Det var ild i en høstet mark på hjørnet af Kongevej og Toftlundvej midt mellem Gram og Tiset. Men der var ikke mere ild, end at anmelderen selv kunne slukke det.

Klokken 00.13 kom der endnu en melding. Der var ild i en noget halm i vejsiden ved Stampemøllevej 11 lige syd for Fole. Politipatruljen slukkede ilden. Men Arnum Frivillige Brandværn blev også sendt ud.

Seks minutter senere kom meldingen om brand i en gammel industribygning på Skovbrynet 2 lige nord for Gram; det viste sig at være et halmoplag, der brændte og ilden spredte sig til andre bygninger. Men ingen personer eller dyr kom til skade.

Sagen kort

Den første brand blev rapporteret onsdag klokken 00.03 på hjørnet af Kongevej og Toftlundvej.

Klokken 00.12.51 kom anmeldelsen om en brand i en høstet mark på Stampemøllevej.

Klokken 00.18.57 blev der anmeldt brand i en industribygning på Skovbrynet.

Klokken 00.23.30 kom anmeldelsen om en gårdbrand på Skovbrynet.

De sidste to anmeldelser handler om den samme brand i det nedlagte teglværk på Skovbrynet 2. Her brændte et stort halmoplag samt nogle landbrugsmaskiner. Der er muligvis brændt andre ting også, da der er efterladt en del fra tidligere konkursboer. Teglværket har siden det blev nedlagt blandt andet huset en skrothandel, et autoværksted samt været oplagsplads for lidt af hvert.

Annonce

Halmbrand

Det var den største brand. Flere brandværn kæmpede natten til onsdag med den. Først ved 9-tiden onsdag var branden så meget under kontrol, at de fleste brandfolk blev sendt hjem.

– Det er primært efterslukning og kontrolleret nedbrænding, vi er i gang med nu, sagde indsatsleder Holder Andersen.

Det er ikke en gårdbrand. Branden er på det gamle teglværk, hvor der er oplag af maskiner og halm. Det var halmlageret på omkring 2000 kvadratmeter, der brændte.

– Der er ikke meget tilbage. Ilden bredte sig til de tilstødende bygninger. Det hang ligesom sammen det hele. Men væggene står endnu, konstaterede Holger Andersen.

En traktor og en halmvogn gik også til i liden.

Brandfolk fra både Gram, Toftlund og Sommersted har deltaget i slukningen og tankvogne fra Jels, Rødding og Bredebro blev tilkaldt. Forplejningen kom fra Haderslev Tønder bidragede også med en indsatsleder.

Brandfolk fra Gram og Arnum står brandvagt.

Annonce

Søger vidner

Hvor meget halm, der var i laden er usikkert, men der blev kørt halm ind så sent som tirsdag.

– Vi mener ikke, at det, at der er blevet kørt halm ind, har noget med branden at gøre, tilføjede Helle Lundberg.

Nu søger politiet så vidner.

– Vi vil selvfølgelig gerne høre fra folk, der har set eller hørt noget eller har en mistanke, eller nogen har færdes i området og har undret sig. Det er sket lige efter midnat, så der er ikke meget trafik på det tidspunkt. Det kan både være gående eller folk på cykel, knallert eller i bil.

Politiet har fået tip, men ikke nogen, der har ført til noget ind til videre.

– Vi skal have brandteknikere der ud og almindelig efterforskning. Vi har også haft hunde der ude for at gå spor.

Murene på det gamle teglværk står endnu, men alle tage er brændt. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce