Annonce
Aabenraa

Halmværk er ikke makværk

Annonce

Læserbrev: Et bredt politisk flertal har netop indgået en klimaaftale med en lang række spændende initiativer. Der skal etablere to nye klimaøer, og brugen af fossile brændstoffer som olie og kul skal udfases i de enkelte husstande. Et konkret initiativ, der vil reduceret CO2-udslippet med op til 0,7 mio ton, hvilket i hele runde tal svarer til 14000 rejser til Grønland.

Såfremt forbrugerne, der hidtil har valgt at fyre med fossile brændstoffer, tilslutter sig fjernvarmenettet, vil der være en ekstra miljømæssigt gevinst.

Som forbruger af fjernvarme fra Aabenraa-Rødekro varmeværk kan jeg ikke undgå at have ekstra god samvittighed over for den globale opvarmning, idet der 2014 blev bygget et halmfyrværk i Stubbæk.

Fordelen ved at fyre med biomasse er først og fremmest reduktionen af CO2, hvilket kommer af mindre CO2 udledning i forbrændingen samt en væsentlig transportbesparelse og deraf mindre CO2 udeledning. Det er min klare overbevisning, at fjernvarme er den bedste energiløsning for langt de fleste hustande, da fjernvarmen i sin form er ekstrem fleksibel og i modsætning til eksempelvis solenergi kan varme produceres når efterspørgslen er størst.

At vi tilmed har et velfungerende fjernvarmenet, der løbende har omstillet kedlerne til afbrænding af biomasse, er giver jo kun ekstra god klimasamvittighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce