Annonce
Aabenraa

Halvdelen af Nørreport rives ned efter nytår

Det tidligere Hotel Danmark, som gennem årene også har huset klinikker, tøjbutikker og indtil flere avisredaktioner, er snart en saga blot. Foto: Bente Staugaard
Planen om at nedrive Nørreport 5-19 samt den gamle Kvickly-bygning føres nu ud i livet. Borgerne kan komme med gode ideer til, hvad grunden skal bruges til.
Annonce

AABENRAA: I løbet af foråret sker der store forandringer i den centrale del af Aabenraa. Efter flere års forhandlinger og forberedelser er kommunen nu klar til at nedrive hele rækken af bygninger i den ene side af Nørreport, samt den tidligere Kvickly-bygning med adressen Ramsherred 1.

Nedrivningen vil efterlade en stor tom plads mellem H.P. Hanssens Gade og Nørreport, og spørgsmålet er nu, hvad denne plads skal bruges til.

På længere sigt, vil byrådet gerne have, at der sker byudvikling i området - det vil sige, at en investor bygger kontorer eller boliger, så Nørreport igen vil blive en gade med huse på begge sider.

Spørgsmålet er dog, hvad der skal ske med grunden i mellemtiden. Aabenraa Kommune betragter det som et projektområde og venter at etablere et midlertidigt byrum på arealet.

Janni Kollerup, der er koordinator for projektet Fremtidens Aabenraa, fortæller, at kommunen i det tidligere forår vil inddrage borgerne, for at høre om de har gode ideer til det midlertidige byrum.

Annonce

Udskiftning efter årstid

Det glæder Shop i Citys citychef, Dorthe Bjerrum Hilig.

- Vi har gennem lang tid haft masser af tanker om, hvad området kan bruges til, og vi regner da med, at vi kommer med til bords, når kommunen skal finde en løsning.

- Personligt kunne jeg forestille mig noget, der mobilt, og som kan skiftes ud efter årstid, så pladsen kan henvende sig til forskellige aldersgrupper. Det kunne være legeredskaber, skaterbane eller masser af blomster, siger hun.

Nørreport set fra luften

- Men en ting er sikkert: Det skal se mega godt ud. Pladsen grænser jo lige på til H. P. Hanssensgade, hvor der kører en masse biler forbi, hver dag, pointerer hun.

Kommunen er i øjeblikket ved at undersøge bygningerne nærmere, og derefter skal arbejdet med nedbrydningen ud i licitation.

Når entreprenøren er fundet midt i januar, laves den endelige tidsplan for nedrivningnen. I første omgang er det det indvendige, der skal pilles ned, så der går et stykke tid, før nedrivningen bliver synlig.

Området hegnes ind, så nedrivningen vil ikke genere tilkørslen til forretninger og boliger i nærheden.

Kommunen forventer, at hele husrækken er fjernet næste sommer.


Vi har gennem lang tid haft masser af tanker om, hvad området kan bruges til, og vi regner da med, at vi kommer med til bords, når kommunen skal finde en løsning.

Citychef Dorthe Bjerrum Hilbig


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce