Annonce
Haderslev

Hammelev Brugerråd holder gang i foredrag og arrangementer i Hammelev Forsamlingshus.

Catalina Pena-Guillen og Jesper Sørensen fra Vejle holdt forleden et spændende foredrag i Hammelev Forsamlingshus. Privatfoto
Annonce

HAMMELEV: På grund af corona og pladsrestriktioner har Hammelev Brugerråd flyttet sine arrangementer fra Sognehuset til Hammelev Forsamlingshus.

Mandag havde brugerrådet besøg af Catalina Pena-Guillen og Jesper Sørensen fra Vejle. Det var første gang, siden corona satte en kæp i hjulet for mange kulturelle arrangementer, at de var ude og fortælle historien om ”Det glemte eksperiment”.

Navnet siger alt – der er næsten ingen, der umiddelbart kender til historien.

Men til blev til en spændende fortælling og billedvisning om 48 familiers, 250 danskere, heraf 175 børn, udvandring til Venezuela i 1938. Med støtte fra den danske stat blev de sendt afsted til en usikker fremtid i et nyt og fremmed land. Her skulle de dyrke jorden i Chirgua-dalen i Venezuela. Sammen skulle de opbygge en landbrugskoloni, der skulle vokse sig stor, og planen var, at flere danskere skulle følge efter. Men ikke alle løfter blev holdt, og det blev den eneste gang den danske stat engagerede sig i en organiseret udvandring.

Arrangementet trak mange til.

- Vi kan godt afvikle kulturelle arrangementer på en ansvarlig måde. Huset var fyldt med det antal gæster, som vi efter restriktionerne må være i forsamlingshuset, lyder det fra Henning Thomsen fra brugerrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce