Annonce
Tønder

Hammerslag: Nu kan du byde på et stykke af Danernes Verden

Det er Pia Dyring Lassen og Auktionshuset Sønderjylland, som har fået til opgave at organisere auktionen. Håbet er, at bålhytter med mere finder nye ejere, som får glæde af dem. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Over weekenden er det sidste chance, hvis man gerne vil sikre sig nogle af de større ting fra Hjemsted Oldtidspark. Parkens nye ejere, Marsk Camper, er nemlig fuld gang i en auktion over de ting, som stod udendørs i parken.
Annonce

HJEMSTED/LØGUMKLOSTER: Salget af Hjemsted Oldtidspark har været en omsust sag lige siden salget blev en realitet i maj sidste år. Nu er de nye ejere, Marsk Camper, imidlertid i gang med at realisere en del af parkens aktiver på en auktion, som styres af Auktionshuset Sønderjylland i Løgumkloster.

På auktionen kan man blandt andet byde på alt fra træskulpturer til hytter, pavilloner og forhindringsbaner - alt sammen elementer, som har været en del af Hjemsted Oldtidspark. Auktionen er imidlertid ikke den første af sin slags. Tidligere har Auktionshuset Sønderjylland ladet hammeren falde over inventar og effekter fra Danernes Verden i Hjemsted, og nu er turen kommet til en del af parkens udvendige skulpturer og bygninger.

Auktion over Oldtidsparken

Auktionshuset Sønderjylland står for auktionen over tingene fra Hjemsted Oldtidsparks udearealer.

Auktionen løber frem til mandag den 3. februar klokken 20.00.

I alt er der 57 numre i auktionen over udendørsarealerne.

Den tidligere auktion over inventar og andet indvendigt solgte ifølge Pia Dyring Lassen bedre end forventet, og der var stor interesse for den.

Annonce

Skal gøre nytte

Filosofien bag auktionen er i høj grad genanvendelse. Holdet bag Marsk Camper har ikke gjort sig nogen forhåbninger om, hvor stor auktionen bliver, eller hvor mange penge der ruller ind på salget af effekterne. Det handler først og fremmest om at auktionen er en mulighed for at give alle muligheden for at afgive et bud, forklarer Dan Hamann, indehaver af Brøns Maskinforretning og én af køberne bag Marsk Camper:

- Auktionen blev først og fremmest til, fordi vi synes det er en fair måde at gribe det an på. Vi ville gerne give alle lejligheden til at få noget ud af de effekter, der står i parken. Vi ville ikke bare smide tingene væk, hvis nu nogen kunne få glæde af det. Derfor valgte vi auktionen, da den jo sikrer, at ingen bliver forfordelt, siger han og tilføjer:

- Vi har slet ikke gjort os forhåbninger om, hvor stort det bliver. Vi er bare glade, hvis nogen kan få glæde af tingene.

Omvendt var Marsk Camper også blandt de bydende, da fonden for Hjemsted Oldtidspark lavede auktion over sine løsøre:

- Det er rigtigt, at vi også bød på ting, da fonden havde auktion. Det var blandt andet noget køkkenudstyr, som var fint for os at få med. Men ellers er det et nyt kapitel, der skal i gang for parken. Vi skal have ryddet op og gjort det klar, og vi skal have samlet udviklingsplanen. Vi skal gerne i gang og have de første gæster igennem i år, forklarer Dan Hamann.

Annonce

En speciel opgave

Auktionen styres af Auktionshuset Sønderjylland og Pia Dyring Lassen. Faktisk er auktionen den anden af slagsen, som Løgumkloster-firmaet bestyrer, for de stod også for fondens auktion. Den første auktion havde overraskende stor interesse, forklarer hun:

- Auktionen over løsøre gik rigtig godt, og der blev solgt mange ting til vikingeforeninger og enkelte museer. Men der sker næsten altid det med en auktion, at interessen og buddene først rigtigt kommer til sidst. Jeg tror også, at det bliver sådan denne gang.

Opgaverne i Hjemsted har været særprægede på flere måder, forklarer Pia Dyring Lassen. Opgaven i sig selv er speciel, men der har også været anledning til smil over effekter undervejs:

- Det her er det mest mærkværdige vi har solgt. Det er en helt speciel opgave. Vi havde en udstoppet ko med i den første auktion. Vi endte med at køre koen hjem på lageret i Løgumkloster, og folk dyttede helt vildt på vejen. De troede jo, at der var en levende ko på traileren, konstaterer hun med et smil.

Den aparte vare endte også i en mindre budkrig, tilføjer hun.

Der kan bydes på de sidste effekter frem til mandag den 3. februar klokken 20.

Foruden bålhytter er der også en del træskulpturer med i auktionen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der står enkelte effekter, som allerede er blevet solgt ved en tidligere auktion. Det gælder blandt andet denne kastemaskine. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Hjemsted Oldtidspark. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Hjemsted Oldtidspark. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce