Annonce
112

Hammerslagstur bød på prisgætteri og mæglerbingo

Der skulle gættes boligpriser, da der var Hammerslagstur rundt i Tønder Kommune. Ved hvert hus, fik man historien om lokalområdet af en lokalrepræsentant. Her Stig Jensen (til venstre). Foto: Anna Schjødt Larsen
For andet år i træk kunne man i 4+ dagene tage på Hammerslagstur rundt i Tønder Kommune. Her blev der kigget på huse og gættet på priser. Turen bød på læring om boligmarked og lokalområde i forskellige byer i Tønder Kommune.

Tønder Kommune: Turen gik rundt i Tønder Kommune, da der i forbindelse med 4+ dagene blev afholdt Hammerslagstur. Her skulle de fremmødte i bedste Hammerslagsstil se på forskellige huse, hvorefter prisen skulle gættes.

Turen gik forbi seks forskellige huse i henholdsvis Tønder, Møgeltønder, Rudbøl, Bredebro, Rømø og Skærbæk.

Ved hvert hus var både en lokalrepræsentant, som kunne fortælle om lokalområdet, og en ejendomsmægler, som præsenterede huset. På den måde fik deltagerne både en idé om boligmarked og lokalområde i forskellige byer i Tønder Kommune. Det er andet år i træk, at Hammerslagsturen er en del af 4+ dagene.

- Det er en fantastisk måde at præsentere kommunen på for folk som ikke kender området. Mange ser negativt på et sted som Tønder. Udkantsdanmark, kalder man det. Men på denne tur kan folk se, at man kan få noget rigtig fint hernede til fornuftige penge. Og med de lokale repræsentanter kan folk også se, at der er et stort lokalt engagement. Folk er stolte af deres lokalområde, uanset hvor i kommunen de kommer fra, fortalte Finn Hansen, som er en del af Landdistrikts- og bosætningsudvalget i Tønder Kommune. Han har været med til at arrangere turen.

Annonce

Det er et rigtig godt tiltag. Det er en god måde at se lokalområdet, og lære om historien fra området på. Vi ved ikke meget om Sønderjylland, så det er spændende. Prisniveauet hernede er jo helt anderledes end i selv en forholdsvis lille by som Hjørring

- Kirsten Hansen, deltager

Se lokalområdet

Da bussen stoppede ved et lille hus i Bredebro, kunne et par gengangere fra sidste år stå af. To af dem var ægteparret John og Kirsten Hansen. De havde taget turen fra Hjørring for at være frivillige på årets Tønder Festival. Sidste år havde de haft så god en oplevelse med Hammerslagsturen, at de var nødt til at tage med igen i år.

- Det er et rigtig godt tiltag. Det er en god måde at se lokalområdet, og lære om historien fra området på. Vi ved ikke meget om Sønderjylland, så det er spændende. Prisniveauet hernede er jo helt anderledes end i selv en forholdsvis lille by som Hjørring, fortalte Kirsten Hansen.

At det sønderjyske er forholdsvis ukendt territorium for John og Kirsten Hansen, var da også kommet til udtryk i deres bud på de tidligere huse.

- Vi har ligget lidt fra prisen de andre steder. Et sted lå vi en halv million fra, lød det med et grin fra John Hansen.

Mæglerbingo

Der var dog stadig tid for John og Kisten Hansen til at indhente det tabte, da tiden var kommet til at lægge et bud på prisen for huset i Bredebro. Snakken gik lystigt mellem ægteparret, som fik vendt mulige priser.

- Sat til salg for 240.000 kroner, og solgt til 150.000 kroner, lød det første bud på fra John Hansen. Kirsten Hansen var dog ikke helt enig, og til sidst endte ægteparret på et bud på 200.000 kroner. Ligeud.

Da deltagerne igen havde sat sig i bussen, som fragtede dem rundt til de forskellige huse, kunne prisen på huset endelig afsløres.

- Vi har mæglerbingo. Der er ét hold, der har gættet den præcise pris, udbrød Finn Hansen fra bagenden af bussen. I hænderne havde han to flasker vin, som han gik helt op forrest i bussen med. Her sad John og Kirsten Hansen. Det viste sig nemlig, at de var det dygtige hold fra Hjørring som havde gættet prisen helt rigtigt.

200.000 kroner var huset i Bredebro blevet solgt for.

Hvad er 4+ dagene

4+ er en række forskellige arrangementer, som kan opleves i de fire dage op til den officielle åbning af Tønder Festival. Det betyder, at arrangementerne i år kunne opleves fra den 18. august til og med den 21. august. Der har været tilbud indenfor alt fra kultur til natur, geografi, smag, viden, erhverv og mennesker. Arrangementerne omfattede blandt andet byvandring, Hammerslagskonkurrence, ture i Tøndermarsken og Gin-smagning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce