Annonce
Navne

Han blev tv-magiker efter en julefrokost

Michael Wikke (til højre) og Steen Rasmussen (til venstre) har dannet makkerpar i 35 år. Sammen er de til efteråret aktuelle med filmen Gooseboy, som de selv medvirker i. Michael Wikke fylder 60 år lørdag den 22. juni. (Arkivfoto) Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Til en julefrokost fandt Michael Wikke og Steen Rasmussen sammen i et fællesskab, der blandt andet har givet "Flyvende Farmor". Den 22. juni fylder Wikke 60 år.

Makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen er engang blevet beskrevet som to stemmer, der i et fælles sprog smelter sammen til et helt nyt. Den ene af stemmerne, Michael Wikke, fylder 60 år lørdag den 22. juni.

Det var en julefrokost i 1983 hos Danmarks Radio, hvor de begge havde arbejdet, dels for P4, dels for børneradioen, der blev startskuddet til et dynamisk og alternativt fællesskab. Og året efter blev deres fælles projekt Græsted Film og Fjernsyn til.

Samarbejdet har dannet grobund for en perlerække af tv-serier, spillefilm, radiotegneserier og teater. Serier som "Sonny Souffle", "Robin Hat" og "Fredag i farver" er nogle af de klassikere, som samarbejdet har kastet af sig.

Annonce

Fra serier til tv

Duoen måtte dog skifte stil fra serier til tv. Men det har ikke været nogen stopklods for Wikke og Rasmussen.

I 1992 kom den første film fra duoens hånd, "Russian Pizza Blues", som både Michael Wikke og Steen Rasmussen spillede roller i. Efterfølgende kom "Hannibal og Jerry", "Motello" og i 2006 "Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger". Også "Flyvende Farmor" fra 2001 er et værk af duoen. Wikke og Rasmussen skrev manuskriptet og instruerede filmen. Michael Wikke spillede selv rollen som Egon Egern.

Til efteråret er parret igen aktuel med endnu en film. Det nyeste skud på stammen er "Gooseboy", der handler om drengen Viggo, der i sin iver for at hjælpe en forulykket talende gås tager på eventyr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce