Annonce
Varde

Han brænder for at få prestigefyldt museum til byen: Politiker vil etablere indsamling

Det er endnu ikke sikkert, at der kommer et flytgningemuseum i Oksbøl. Men byen kan måske hjælpe planerne lidt i gang.

Annonce

Oksbøl: En lokalpolitiker fra Oksbøl vil ikke vente på, at der er penge til at bygge et prestigefyldt museum projekteret af stjernearkitekten Bjarke Ingels. Han tager initiativ til en indsamling, som skal gå til en oplevelsessti, som skal binde by og museum sammen, selv om det altså stadig ikke er sikkert, at museet bliver til noget.

- Det får enorm betydning for Oksbøl, hvis flygtningemuseet kommer, siger Erhardt Jull (K), som er midt i valgkampen for at blive genvalgt til byrådet i Varde Kommune.

Han vil derfor samle en arbejdsgruppe, som kan realisere en del af udviklingsplanerne for Oksbøl og etablere en sti.

Erhardt Jull har forhørt sig i arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, som har lavet et projekt for museet.

- Prisen på en oplevelsessti er cirka en halv million kroner. Jeg foreslår, at vi indsamler 250.000 kroner og så søger Varde Kommunes udviklingspulje om de resterende 250.000 kroner, siger Erhardt Jull.

Konkret vil han nu samle en arbejdsgruppe, som kan bidrage til at få indsamlingen i gang.

Flygtningelejren

Der var ved afslutningen på Anden Verdenskrig 36.000 indbyggere i flygtningelejren i Oksbøl, hvilket krigskirkegården vest for byen vidner om.Kirkegården har i sig selv genereret mange besøg i området, når pårørende fra Tyskland har besøgt gravstederne.

Erhardt Jull ved den vej, som er planlagt til oplevelsessti fra Oksbøls midte til flygtningmuseet. Foto: Morten Nielsen
Annonce

En del af udviklingen

Oplevelsesstien er en del af udviklingsplanen for Oksbøl. Den skal gå fra bymidten via idrætscentret, Danhostel, Samuelsgården og skolen til bygningerne, der måske skal huse flygtningemuseet. Senest har det tidligere vandrerhjem i Oksbøl haft til huse i bygningerne.

Det er blandt andet planen, at fritidsklubben Samulsgårdens dyrepark og legeplads skal være én af oplevelserne på stien. Det vil måske også kunne redde Samuelsgården fra konstant at ende på listen over spareforslag, at den i sig selv bliver en turistattraktion, vurderer Erhardt Jull. Senest i år har institutionen været på listen over potentielle spareemner i Varde Kommune, men politikerne valgte ikke at følge dette punkt.

- Hvis ikke museet bliver til noget, så har vi 250.000 kroner, som vi kan bruge i byen, siger Erhardt Jull om at gå i gang med indsamlingen nu, før det ligger fast, at museet kommer. Han vurderer også, at velvilje fra byen kan gøre det mere sandsynligt, at museet kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce