Annonce
Kolding

Han drømte om at blive professionel fodboldspiller: Nu er han viceanfører for Koldings håndboldhold

Som dreng drømte Jens Svane Peschard om at blive professionel fodboldspiller. Gerne i favoritklubben Vejle. Men fodbold blev skiftet ud med håndbold, og i dag er han viceanfører i KIF Kolding. Foto: Søren Gylling
Her i 14. afsnit af årets julekalender møder vi håndboldspilleren Jens Svane Peschardt. Som 14-årig skiftede skiftede han fra barndomsklubben Egtved IF til storklubben KIF Kolding. Det blev altafgørende.

Kolding: Drengedrømmen var at blive professionel fodboldspiller, men Jens Svane Peschardt endte i stedet med en bold i hånden og en kontrakt med håndboldklubben KIF Kolding. Det afgørende vendepunkt kom, da han som 14-årig skiftede fra barndomsklubben Egtved IF til storklubben KIF Kolding.

- Jeg var nok en ret almindelig dreng som 14-årig. Skolen interesserede mig ikke helt vildt, jeg var mere optaget af sport. Det gik al min fritid med, og jeg spillede både fodbold, håndbold og badminton, fortæller Jens Svane Peschardt.

Når den 14-årige sportsentusiast ikke selv var aktiv med en eller anden bold, fulgte han sportsidolerne i tv og drømte om selv at blive professionel fodboldspiller. Gerne i favoritklubben Vejle, der dengang spillede i den bedste danske række.

- Jeg følte, at jeg var rigtig god til fodbold. Men jeg spillede samtidig håndbold i Egtved IF i B-rækken, en af de laveste rækker i Danmark. Det var jeg sådan set også ret god til, måske endda bedre end til fodbold, men jeg tænkte ikke lige på, at håndbold kunne blive en levevej for mig.

Det var der til gengæld andre, der tænkte. Til en pokalkamp mod KIF Kolding blev Jens Svane Peschardt spottet af Koldings træner. Han tilbød den 14-årige Jens at komme til prøvetræning, og kort efter flyttede han fast til klubben.

- Det er en beslutning, der har haft kæmpe betydning i mit liv, siger Jens Svane Peschardt.

Fodbolden blev droslet ned, så Jens Svane Peschardt kun spillede kampene i weekenden. Imens blev håndboldtalentet lige så stille foldet ud i KIF, og som 18-årig begyndte han at spille med ligaholdet. I dag er Jens Svane Peschardt 22 år gammel og har spillet cirka 140 ligakampe i KIF Kolding, hvor han også er viceanfører.

Som 14-årig drømte han om at blive professionel fodboldspiller. Det blev han ikke. Men drømmen om at kunne leve af sin hobby gik faktisk i opfyldelse - nu svinger han bare armen i stedet for benet.

Annonce

Skolen interesserede mig ikke helt vildt, jeg var mere optaget af sport. Det gik al min fritid med, og jeg spillede både fodbold, håndbold og badminton.

Jens Svane Peschardt

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Jens Svane Peschard. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce