Annonce
forside

Han er opflasket med frivilligt foreningsarbejde

Bo Jørgensen har sat gang i mange nye initiativer i Haderslev Badmintonklub. Foto: Lars Fahrendorff

Efter en lang karriere som både aktiv og frivillig leder i Haderslev Svømmeklub har Bo Beck Jørgensen nu kastet sig over badminton - foruden alle de andre ting, han også har gang i.

HADERSLEV: Efter mange år som aktiv konkurrencesvømmer, cheftræner, sportschef og frivillig leder i Haderslev Svømmeklub har Bo Beck Jørgensen nu skiftet idrætsgren og kastet sig over badminton.

Dog ikke som aktiv, men som formand for Haderslev Badmintonklub. En post, han blev valgt til for et år siden.

- Det var egentlig lidt tilfældigt. Faktisk har jeg slet ikke forstand på badminton, og jeg har aldrig selv spillet, men vores yngste datter, Sophie, har været med i seks år og dyrker det nu på eliteplan.

- Vi har haft stor fornøjelse af at følge hende rundt til de mange stævner, og på den måde kom jeg så tæt på, at jeg blev foreslået til bestyrelsen. Den tidligere bestyrelse var meget kompetent, men nok kørt lidt træt, så jeg følte mig forpligtet til at gøre et stykke arbejde, siger Bo Jørgensen.

Annonce

Bo Beck Jørgensen

Bo Beck Jørgensen, 48 år, selvstændig tømrermester, gift med Pernille, sammen har de døtrene Nikoline på 18 og Sophie på 16.

Pernille Jørgensen er også tidligere topsvømmer og deltog i 1988 i de olympiske lege i Seoul.

Formand for Haderslev Badmintonklub, har været meget aktiv i Haderslev Svømmeklub, hvor han også har været ansvarlig for klubbens store internationale stævne, Syd Cup, der blev startet af hans far Peter Jørgensen i 1990, og som stadig eksisterer i bedste velgående.

Medlem af adskillige sportslige og faglige udvalg og organisationer.

Har gennemført en halv ironman. Drømmer om at lave en hel.

Efter en tid med nedgang medlemstallet går det igen fremad for HBK, der nu har omkring 170 medlemmer.

Ingen tilfældighed

At han har kastet sig over arbejdet i en ny forening, er derimod ikke så tilfældigt. Bo Jørgensen er nærmest opflasket med frivilligt arbejde. Hans forældre, Peter og Petra Jørgensen, lagde i en menneskealder masser af kræfter i Haderslev Svømmeklub.

Peter Jørgensen, der døde sidste år, var i en årrække formand for klubben, og ægteparret fungerede i mange år som samlingspunktet i HSK med et utal af opgaver og forskellige lederposter i både bredde- og konkurrenceafdelingen.

I 1990 blev de kåret som æreshertuger som anerkendelse af deres store indsats for svømmesporten i Haderslev. Peter Jørgensen var æresmedlem af HSK, og da klubben i 2016 havde 50 års jubilæum, blev Petra og sønnerne Bo og Lars også udnævnt til æresmedlemmer.

- Det var stort, husker Bo Jørgensen.

Lars Jørgensen har ligesom Bo været konkurrencesvømmer, træner og frivillig leder i HSK og er nu bestyrelsesmedlem i Dansk Svømme Union.

- Min bror og jeg har altid kørt parløb. Gennem hele barndommen og ungdommen har vi været sammen fire-fem timer hver dag. Nu bor vi på samme vej med kun et hus imellem os og ser derfor også hinanden hver dag, siger Bo Jørgensen, der i sin aktive tid havde brystsvømning som sin favoritdisciplin.

Selv om han er stoppet i HSK, har han har dog ikke sluppet svømningen helt. Sammen med hustruen Pernille var han frivillig hjælper, da der blev afviklet EM i København i december.

Glæden ved at være med

- Jeg har haft nogle af mit livs bedste oplevelser ved at være sammen med mine forældre i svømmeklubben. Og forældre, der ikke følger deres børn, når de spiller badminton, håndbold, fodbold, eller hvad det nu måtte være, ved ikke, hvad de går glip af, fastslår Bo Jørgensen.

- Vi har også i badmintonklubben forældre, der "parkerer" deres børn. Dem vil vi gerne have mere på banen. Det kan være ved at løse små opgaver. Det er en skrøne, at vi tager hele hånden, når de rækker en lillefinger. Men det skal ske af lyst. Jeg er ikke tilhænger af tvang, tilføjer han.

Som formand for HBK har han mange nye ideer, men som han siger:

- Vi skal nøjes med at smide de bolde i luften, vi kan gribe.

For blot at nævne nogle af dem er der sat gang i Miniphon, der er er for børn i alderen fire til otte år, udarbejdet tilbud til skolerne om, at HBK kan arrangere badmintonformiddage, planer om en badmintonfestival for alle kommunens badmintonklubber, på længere sigt at gøre HBK mere elitepræget og skabe øget samarbejde mellem kommunens klubber.

Og flere initiativer er på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce