Annonce
Indland

Han fik Fogh til at svede

Debattør og chefredaktør Martin Krasnik runder 50 år den 22. juni. (Arkivfoto). Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix
Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, kan se tilbage på mange markante interviews, når han fylder 50 år tirsdag den 22. juni.

Han er kendt for at have fået daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at svede i et liveinterview. Han har stillet tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) det samme spørgsmål 28 gange på små ti minutter. Og så kaldte Trykkefrihedsselskabets medstifter Lars Hedegaard Martin Krasniks interview af ham værre end det attentatforsøg, han havde været udsat for.

Journalist og chefredaktør Martin Krasnik kan se tilbage på mange markante interviews, når han fylder 50 år tirsdag den 22. juni.

Martin Krasnik kom til verden i København i 1971 og er opvokset der og i Israel.

Annonce

Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med studier på Hebrew University og London School of Economics undervejs, selv om journalistikken hele tiden var hans mål.

I 1995 kom Martin Krasnik til Weekendavisen som praktikant, da avisen inviterede akademikere indenfor. Og der udmærkede han sig hurtigt.

- Det var mit livs chance. Og så var jeg meget heldig, sagde han til Magasinet KBH i 2010.

- Jeg blev sat på skødet af redaktionschefen, der redigerede og maltrakterede mit arbejde og på to uger lærte mig, hvad fanden det handler om at være journalist. Jeg var simpelthen så lykkelig, fortalte han.

I 2003 kom Martin Krasnik til Danmarks Radio og blev vært på "Deadline".

Efter to år på posten kom han tilbage til Weekendavisen og blev avisens korrespondent i Jerusalem og London og siden udlandsredaktør og dækkede USA i årene under præsident Barack Obama.

Udenrigspolitik var også det journalistiske omdrejningspunkt, da Martin Krasnik kom til TV2 News i 2010.

Efter to år skiftede han tilbage til DR og forblev der frem til 2016, hvor han kom tilbage til der, det hele begyndte. Men denne gang som chefredaktør for Weekendavisen.

Martin Krasnik har beskrevet sit liv både personligt og professionelt i bogen "Fucking jøde", som er en blanding af selvbiografi og slægtshistorie og samtidig rummer politiske analyser og debat.

Han lod ligeledes læserne komme tæt på i bogen "Min amerikanske drøm: på jagt efter stjernerne", hvor hvert kapitel blev indledt af personlige refleksioner.

Blandt andet de mentale følger af den sjældne kræftform, som ramte hans arm og var ved at tage livet af ham som 23-årig, og hvordan hans reaktion af rastløshed endte i en depression.

Martin Krasnik kan se tilbage på mere end et halvt liv i journalistikken og den offentlige debat, når han fylder 50 år den 22. juni.

Privat kan han kalde sig for far til fem.

Han har tvillinger og en datter med sin hustru, TV2 News-værten Anna Ingrisch, og så har han to teenagere fra sit første ægteskab.

/ritzau/

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Esbjerg

Fare for kvælning for børn: Jelly-produkter solgt i Aarhus og Esbjerg kaldes tilbage

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Annonce