Annonce
Navne

Han fulgte sit hjerte og valgte hjernen

Peter Lund Madsen har modtaget flere priser for sin evne til at formidle underholdende om det svært forståelige. Den 31. juli fylder han 60 år.
Peter Lund Madsen bærer flotte titler, men er i offentligheden bedst kendt for sin evne til at formidle det svært tilgængelige - ikke mindst om menneskehjernen.
Annonce

Hans cv er alenlangt, han har publiceret sine forskningsresultater i anerkendte videnskabelige tidsskrifter, og han bærer titler som professor, speciallæge og hjerneforsker.

Men Peter Lund Madsen har de seneste 20 år gjort en dyd ud af bringe sin omfattende viden ud til den brede befolkning, og han er for længst blevet belønnet for evnen til at formidle det svært forståelige. Den 31. juli fylder hjerneforskeren og entertaineren 60 år.

For fødselaren begyndte interessen for hjernen ved en prøveeksamen i neurokirurgi på medicinstudiet i 1987. Her trodsede han både sin professors spådomme og dårlig forberedelsestid og scorede et 13-tal, da han kom op i et spørgsmål om hjernen.

Derefter var han ikke i tvivl om, at han ville beskæftige sig med hjernen. Han fik siden en doktorgrad for sine studier af hjernens blodomløb og forandringer ved forskellige bevidsthedsniveauer.

Annonce

Trangen til at formidle

Den hvide kittel blev dog i slutningen af 1990'erne for en stund lagt på hylden. I stedet valgte Peter Lund Madsen at forfølge trangen til at formidle og underholde. Og evnen til at gøre hjernens kompleksitet forståelig og spændende har for længst givet ham tilnavnet "Hjernemadsen", efter at han i 1998 blev vært for et program på Danmarks Radio med samme titel. Siden har han optrådt i adskillige tv- og radioprogrammer - ofte i selskab med sin lillebror, journalist Anders Lund Madsen. De to har også samarbejdet om en række teaterforestillinger for både børn og voksne.

Peter Lund Madsen kan i dag opleves i det ugentlige radioprogram "Hjernekassen", der sendes mandag på Danmarks Radios P1.

Peter Lund Madsen har modtaget en række hædersbevisninger for sit virke som formidler. I 2005 modtog han Danmarks Radios Rosenkjærprisen for sin "medrivende og engagerende formidling".
/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce