Annonce
Navne

Han har benzin i blodet: 16-årig er blevet danmarksmester

Kevin Brandsborg foran sin racebil og familiens lastbil med værksted og beboelse. Arkivfoto: André Thorup
Kevin Brandsborg er blevet danmarksmester i Aquila Synergy Cup. Nu går han efter et nordisk mesterskab, og han vil med i Citroën-løb.

Varde: Det blev en dramatisk afslutning på Kevin Brandsborgs afslutning i racerserien Aquila Synergy Cup:

- Det har været meget tæt indtil finalen. Men jeg og ham, jeg kæmpede mod, crashede (kørte ind i hinanden, red.), og hans bil gik mere i stykker end min. Så vandt jeg på den måde, siger 16-årige Kevin Brandsborg, der dermed blev danmarksmester i den form for racerbiler.

Han fortæller, at de to biler ramlede sammen i andet heat ud af tre. Kevin Brandsborgs mekanikere havde derfor travlt med at få repareret bilen inden finalens sidste heat.

Racersporten er ikke helt ufarlig. Kevin Brandsborg kører i en racerbil, der kan køre 160-170 kilometer i timen.

Annonce

Kevin Brandsborg

  • 2018-sæsonen var den første, hvor Kevin Brandsborg kunne køre Aquila Synergy Cup. Han blev nummer tre blandt alle i klassen og den næstbedste blandt U18-kørerne. Han slog banerekord på Padborg Park.
  • I 2019-sæsonen blev han danmarksmester.
  • Racersport er dyrt. Kevin skaffer hver en krone selv ved at tage rundt fra virksomhed til virksomhed med en folder for at spørge om sponsorater. Håbet er, at han med et danmarksmesterskab kan skaffe flere penge og dermed tage det næste skridt mod de store, tv-transmitterede løb.
  • Bor i Varde med sine forældre og sin lillesøster.
  • 16 år.

Klar til næste skridt

Kevin Brandsborg er nu klar til næste skridt. Han vil fortsætte i samme type racerbil, men næste år vil han køre i det nordiske mesterskab. Sideløbende med det vil han deltage i DS3 Cup. I DS 3 Cup dyster racerkørerne i ombyggede Citroën DS3-biler.

- Det er det, vi satser på, hvis vi skaffer pengene til det. For det er i sidste ende det, der spiller den helt store rolle, siger han.

Derfor leder Kevin Brandsborg efter sponsorer.

Vil køre i standardvogne

I racersporten er der grundlæggende to veje. Der er de særlige racerbiler som Formel 4 og Formel 1, og så er der standardvognene, som i højere grad ligner de biler, som vi kører med på de almindelige veje.

Kevin Brandsborg har vundet to testdage, hvor han prøver begge dele. Han skal både køre i en Formel 4-vogn og en Super GT-vogn, der altså er en standardvogn.

Umiddelbart er det standardvognene, han gerne vil køre i i fremtiden.

- Der er større chance for at blive til noget uden at have alt for mange penge, siger han.

Kevin Brandsborg har stor opbakning hjemmefra. Hans far, Brian Brandsborg, har købt en blå lastbil i Holland. Den er bygget om, så den bagerste del er et lille værksted, og den forreste del er beboelse med køkken, spiseplads og senge. På den måde kan hele familien tage med til løbene i weekenderne.

Kevin Brandsborg på racerbanen. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce