Annonce
Esbjerg

Han jokede om børnehave-ulven fra Brørup – så dukkede den op hos ham selv

Karsten H. Madsen har taget dette billede at det, som formodes at være en ulv, der blev spottet ved Bryndum. Foto: Privatfoto
To personer mødte mandag morgen ved Bryndum nord for Esbjerg, hvad de betegner som en stor ulv. Ulven befandt sig 300-400 meter fra den private daginstitution Troldehulen.

Esbjerg: For knap en måned siden dukkede en ulv op i nærheden af en børnehave i Brørup i Sydjylland. Det vakte stor opsigt i hele landet – også hos Jens Erik Bechmann og kæresten, som netop bor i området, hvor ulven blev set og fotograferet i Brørup.

Jens Erik Bechmann, der arbejder som driftsmontør hos Din Forsyning i Esbjerg, bor derimod længere mod vest i Astrup tæt ved Bryndum, nord for Esbjerg, og ulven-historien fra Brørup fik ham til at komme med en kæk bemærkning til kæresten:

- Jeg vil godt vædde med dig om, at ulven også snart dukker op her i mit nabolag, meddelte han kæresten.

Og ganske rigtigt. Mandag morgen omkring klokken 06.30 da Jens Erik Bechmann var på vej til arbejde spottede han en ulv cirka 20 meter inde på marken ved Bryndumvej.

- Den stod på marken lige før minkfarmen, den var nok 70 centimeter høj og havde et hoved en halv gang større end en schæferhunds. Da jeg stod ud af bilen, luntede den langsomt væk, og jeg fik desværre ikke taget et billede, men der kom en landmand med sprøjtemaskine, som jeg stoppede. Han fortalte, at han havde taget tre videoer af den, mens han havde sprøjtet marken, og den havde ikke vist tegn på at den var sky, forklarer Jens Erik Bechmann, der er hundred procent sikker på, at det var en ulv han observerede på marken.

- Jeg var så tæt på den, at jeg nemt kunne have kastet en sten derhen. Desuden har jeg selv schæferhund, og denne her ulv var både højere og havde et hoved, der var en halv gang større end en schæferhunds.

Efterfølgende kontaktede Jens Erik Bechmann omgående sin kæreste, og sørgede også via Facebook for at advare dem i område, som har løsgående får og høns.

Annonce

Tæt på daginstitution

Landmanden, som Jens Erik Bechmann omtaler, er Karsten Harck Madsen, som arbejder for familien Bendix Jensen, Højlund Agro.

Han er heller ikke et sekund i tvivl om, at det var en ulv, han mødte mandag morgen, da han sprøjtede korn tidligt mandag morgen. Det var tilmed en stor en af slagsen, oplyser Karsten Harck Madsen.

- Pludseligt står den cirka 15 meter foran mig, og den vender om. Det ser ud, som om den kommer fra minkfarmen, og den løber tilbage ad grusvejen, fortæller Karsten H. Madsen.

Ikke ret langt væk er der placeret en privat daginstitution, Troldehulen. Karsten H. Madsen anslår, at ulven forsvandt ind over markerne 300-400 meter fra den indhegnede Troldehulen.

Efterfølgende forfulgte han ulven og lavede både foto og videoer forskellige steder på markerne.

I april sidste år observerede landmand Laust Bendix Jensen, der ejer markerne ved Bryndum, ligeledes en ulv.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce