x
Annonce
Esbjerg

Han jokede om børnehave-ulven fra Brørup – så dukkede den op hos ham selv

Karsten H. Madsen har taget dette billede at det, som formodes at være en ulv, der blev spottet ved Bryndum. Foto: Privatfoto
To personer mødte mandag morgen ved Bryndum nord for Esbjerg, hvad de betegner som en stor ulv. Ulven befandt sig 300-400 meter fra den private daginstitution Troldehulen.

Esbjerg: For knap en måned siden dukkede en ulv op i nærheden af en børnehave i Brørup i Sydjylland. Det vakte stor opsigt i hele landet – også hos Jens Erik Bechmann og kæresten, som netop bor i området, hvor ulven blev set og fotograferet i Brørup.

Jens Erik Bechmann, der arbejder som driftsmontør hos Din Forsyning i Esbjerg, bor derimod længere mod vest i Astrup tæt ved Bryndum, nord for Esbjerg, og ulven-historien fra Brørup fik ham til at komme med en kæk bemærkning til kæresten:

- Jeg vil godt vædde med dig om, at ulven også snart dukker op her i mit nabolag, meddelte han kæresten.

Og ganske rigtigt. Mandag morgen omkring klokken 06.30 da Jens Erik Bechmann var på vej til arbejde spottede han en ulv cirka 20 meter inde på marken ved Bryndumvej.

- Den stod på marken lige før minkfarmen, den var nok 70 centimeter høj og havde et hoved en halv gang større end en schæferhunds. Da jeg stod ud af bilen, luntede den langsomt væk, og jeg fik desværre ikke taget et billede, men der kom en landmand med sprøjtemaskine, som jeg stoppede. Han fortalte, at han havde taget tre videoer af den, mens han havde sprøjtet marken, og den havde ikke vist tegn på at den var sky, forklarer Jens Erik Bechmann, der er hundred procent sikker på, at det var en ulv han observerede på marken.

- Jeg var så tæt på den, at jeg nemt kunne have kastet en sten derhen. Desuden har jeg selv schæferhund, og denne her ulv var både højere og havde et hoved, der var en halv gang større end en schæferhunds.

Efterfølgende kontaktede Jens Erik Bechmann omgående sin kæreste, og sørgede også via Facebook for at advare dem i område, som har løsgående får og høns.

Annonce

Tæt på daginstitution

Landmanden, som Jens Erik Bechmann omtaler, er Karsten Harck Madsen, som arbejder for familien Bendix Jensen, Højlund Agro.

Han er heller ikke et sekund i tvivl om, at det var en ulv, han mødte mandag morgen, da han sprøjtede korn tidligt mandag morgen. Det var tilmed en stor en af slagsen, oplyser Karsten Harck Madsen.

- Pludseligt står den cirka 15 meter foran mig, og den vender om. Det ser ud, som om den kommer fra minkfarmen, og den løber tilbage ad grusvejen, fortæller Karsten H. Madsen.

Ikke ret langt væk er der placeret en privat daginstitution, Troldehulen. Karsten H. Madsen anslår, at ulven forsvandt ind over markerne 300-400 meter fra den indhegnede Troldehulen.

Efterfølgende forfulgte han ulven og lavede både foto og videoer forskellige steder på markerne.

I april sidste år observerede landmand Laust Bendix Jensen, der ejer markerne ved Bryndum, ligeledes en ulv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Annonce