Annonce
forside

Han kan kun se sig selv arbejde med fodbold

At være træner for SønderjyskE's U17-spillere indebærer mange forskellige opgaver for Thomas Thinggaard. Foto: Jacob Schultz

Nordjyden Thomas Thinggaard er ny U17-træner i SønderjyskE. Inden han endte i Haderslev, var han en tur forbi København og Færøerne.

HADERSLEV: Egentlig er han fra Nordjylland, men tog så til København med det formål at studere til tv- og medietilrettelægger. Han kom dog aldrig ind på studiet.

I stedet pressede den fodboldtræner han gik med i maven sig mere og mere på. Og i kraft af hårdt arbejde lykkedes det at gøre fodbolden til sin levevej.

Thomas Thinggaard, der er ny træner for SønderjyskE's U17-hold, er derfor ikke bleg for at kalde sig selv for en vaskeægte fodboldnørd.

- Jeg kan bare slet ikke se mig selv arbejde med andet, som han siger.

Han har aldrig selv spillet ret meget.

- Mentaliteten var ikke til det. Jeg var ikke seriøs nok, erkender han.

Annonce

Thomas Thinggaard

Thomas Thinggaard, 31 år, træner for SønderjyskE's U17-hold. Står også for Idrætsakademiets morgentræning.

Gift med Angelika, som nu arbejder som sygeplejerske på sygehuset i Vejle. Sammen har de Milo på otte og Theo på fire år.

Stammer fra Nordjylland, men har boet otte år i København og halvandet år på Færøerne, hvor han var træner for U17-landsholdet.

Havde tidligere Aab som sit danske favorithold. Nu er det SønderjyskE.

Fan af Manchester United.

Trænerforbilleder: Niels Arne Eggen, Alex Ferguson, Diego Simeone, Julian Nagelsmann, Josep Guardiola.

Et af Thomas Thingaards mål er at skabe intensitet i træningen og gøre spillerne bedre. De har allerede flyttet sig. Foto: Jacob Schultz

Det begyndte på Frederiksberg

Da det kiksede med studiet, tog han i stedet de jobs, der lige faldt for og blev samtidig træner for et U15-hold i Frederiksberg Boldklub - måske bedre kendt som FB.

- Her tog jeg min første træneruddannelse og var senere i Vanløse et halvt år, inden jeg endte i Hellerup Idrætsklub, hvor trænerkarrieren for alvor tog fart.

- Det var nogle meget, meget hårde år, hvor jeg nærmest arbejdede dag og nat, men jeg fik min A-licens, blev både U15-, U17 og U19-træner og assistenttræner for HIK's 2. divisionshold. Godt, jeg havde en meget forstående kone, husker Thomas Thinggaard.

Thomas Thinggaard går meget op i den defensive struktur, men spillerne får lov til at udfolde sig, når de selv har bolden. Foto: Jacob Schultz

Landstræner på Færøerne

Hun blev da også taget med på råd, da han søgte jobbet som træner for Færøernes U17-landshold.

- Det var hun helt med på. Jeg var oppe imod mange gode kandidater, men jeg fik jobbet, så et eller andet må jeg have gjort rigtigt, siger Thomas Thinggaard.

At flytte til Færøerne var som at komme til en helt anden verden for familien på fire personer.

- Eliten og bredden er sammen, så hvad angår det elitære arbejde, var det et skridt tilbage, men det har alligevel givet mig rigtig meget.

- Arbejdet bestod i at hjælpe klubberne med supervisions- og inspirationsforløb med trænerne, arrangere temaaftener og forsøge at skabe en rød tråd i arbejdet, fortæller Thomas Thinggaard.

Stor udfordring

Hertil kom arbejdet med landsholdet.

- Det var en større udfordring end ventet. Spillerne var ikke samlet ret meget, men jeg var med i 13 landskampe, og det var meget lærerigt at spille de internationale opgør og se kulturforskellene. Der er masser af talent, og spillerne flyttede sig meget, men det er et problem, at der er for få at spille imod.

- Vores bedste resultat var 0-0 mod Sverige. Det var stort, lyder det fra Thomas Thinggaard.

Han havde en egentlig en kontrakt på to år. Da der var et halvt år tilbage af den, fik han så tilbuddet fra SønderjyskE og slog til.

- Jeg savnede den daglige træning og opfatter mig selv som klubtræner. Vi var dog alle faldet godt til, og det var især hårdt for min kone at flytte tilbage til Danmark, men vi har hele tiden været enige om, at min fodboldkarriere er det vigtigste.

Fine faciliteter

Familien har nu bosat i Vejle, og Thomas Thinggaard er godt i gang med sit nye job som træner for SønderjyskE's U17-hold.

- Jeg er ikke blevet skuffet. Der er her en stærk social trænergruppe, der arbejder i samme retning, og jeg er virkelig imponeret over de faciliteter, klubben og idrætsakademiet råder over.

Han betegner sig selv som en pragmatisk træner, der er meget detaljeorienteret, og som især interesserer sig for taktik.

- På længere sigt vil jeg gerne være superligatræner. Den står på fodbold i resten af mit liv, slår Thomas Thingaard fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce