Annonce
Sport

Han kom, han så, han sejrede

Nicolai Klindt gjorde virkelig en forskel, da Holsted onsdag aften vandt 43-41 over Esbjerg, der nu er absolut bundprop i ligaen. Foto: Chris U. Pedersen

Nicolai Klindt blev fravalgt i Esbjerg efter sidste sæson. Mon ikke klubben fortryder den beslutning efter Klindts fornemme kørsel onsdag aften på Granly Speedway Arena i Esbjerg, hvor han sikrede Holsted sejren i lokalopgøret? Og så tabte Region Varde knebent den svære udematch i Slangerup.

SPEEDWAY: Den der ler sidst, ler bedst.

Ordsproget passer helt godt på speedwaykører Nicolai Klindt, der onsdag aften var tilbage på Granly Speedway Arena. Denne gang havde han trukket Holsted-vesten over hovedet.

Det var de glade for i Holsted-lejren, da Klindt scorede 16 ud af 18 mulige point og dermed havde en stor aktie i udeholdets sejr på 43-41. Og tilsvarende må de kigge indad hos Esbjerg Vikings, der lod Klindt gå efter sidste sæson.

- Der skete nogle underlige ting. Jeg havde egentlig forventet, at jeg skulle fortsætte i Esbjerg, men så havde klubben pludselig lavet aftaler med andre kørere. Jeg anede intet, så det er da helt bestemt at komme tilbage og vise, at jeg fortsat kan finde ud af at køre speedway, sagde Nicolai Klindt.

- Jeg synes ikke, det er fair at bedømme mig på sidste sæson, hvor jeg var rigtig meget skadet. Jeg tror kun, at jeg nåede at køre to matcher for Esbjerg. Nu er jeg tilbage i Holsted, hvor jeg tidligere kørte i en lang årrække - og klubben har altid behandlet mig godt, så den beslutning er jeg godt tilfreds med.

Også Sam Masters, Rasmus Jensen, Michael Palm Toft og Sam Jensen, der blandt andet vandt et heat over Niels-Kristian Iversen, gjorde det fornuftigt for Holsted, der egentlig havde fint kontrol over matchen.

Det ser anderledes tung ud for Esbjerg, der på ingen måde ligner et tophold. I hvert fald ikke lige nu. Nederlaget til Holsted sender Niels-Kristian Iversen og holdkammeraterne til bunds i ligaen. Skal der laves om på det, skal Esbjerg-holdleder Ib Pedersen havde rystet posen.

Kørere som Mark Bayer, Tim Sørensen og Mathias Nielsen skuffede fælt og scorede tilsammen sølle fem point. Når sådan noget sker, er det altså svært at vinde en ligamatch.

Annonce

Matcherne i tal

Esbjerg - Holsted 41-43

Point

Esbjerg: Niels-Kristina Iversen 16, Rohan Tungate 12, Rene Bach 8, Mark Bayer 0, Tim Sørensen 3, Mathias Nielsen 2.

Holsted: Sam Masters 9, Rasmus Jensen 8, Nicolai Klindt 16, Michael Palm Toft 6, Sam Jensen 4.

Slangerup - Region Varde 43-41

Ikke med fra start

Region Varde var også i aktion på slaggerne onsdag aften, og anstrengelserne i udematchen mod Slangerup endte med et knebent nederlag.

- Vi må indrømme, at det smagte af lidt mere. Vi er foran 40-38 inden det sidste heat, men det taber vi så desværre med 5:1. Vi havde Hans Andersen og Mikkel Bech ude til sidst, men de kom desværre ikke med fra start, sagde Region Varde-pressechef Thomas Valsted.

- Når det er sagt, er der gode muligheder for at tage bonuspointet, når Slangerup skal på besøg på Varde Motor Arena i Outrup. Vi er bagud i starten, men vi kommer tilbage. Desværre rakte det så ikke alligevel.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce