Annonce
Navne

Han løftede sportshold med sine milliarder

Efter konens død er Robert Kraft, der 5. juni fylder 80 år, ofte blevet set date væsentligt yngre kvinder. Foto: Bill Kostroun/Ritzau Scanpix
Robert Kraft blev ikke overrabbiner, som hans far ønskede det. I stedet blev han en rig erhvervsmand. Han har ført NFL-klubben New England Patriots til kæmpe succes.

Robert Kenneth Kraft er en af de rigeste forretningsmænd i USA. Den amerikanske milliardær er direktør for Kraft Group, der, foruden at eje et hav af ejendomme i USA, producerer pap- og papiremballage.

Lørdag den 5. juni fylder han 80 år.

Han ejer NFL-klubben New England Patriots og fodboldholdet New England Revolution, og især førstnævnte har Kraft ført til tops. Seks Super Bowl-sejre på 18 år er det blevet til.

Annonce

I 2012 blev han den første NFL-ejer nogensinde, der blev udvalgt til "George Halas Award by the Pro Football Writers of America". Prisen uddeles årligt til en NFL-spiller, træner eller ansat, der trods stor modgang lykkes med sit projekt.

Politisk engageret

Kraft kom til verden i 1941 i byen Brookline, Massachusetts. Han blev født i en jødisk familie, og hans far, som drev en fabrik i Boston og var en meget respekteret jødisk leder, gik med en drøm om, at sønnen skulle blive rabbiner.

Sønnen havde dog andre planer. Han interesserede sig for politik, og nogle år efter, at han havde afsluttet universitet, blev han politisk engageret hos Demokraterne.

Et selvmord blandt en af de nære partikammerater fik dog Robert Kraft til lægge den politiske karriere på hylden, og derfra begyndte den succesfulde erhvervskarriere.

I 2019 modtog Kraft Israels prestigefyldte Genisis-pris, som gives til en person, der overholder de jødiske værdier og er en inspiration for kommende generationer.

Samme år bragte avisen Independent historien om, at mangemilliardæren var blevet sigtet i forbindelse med en sag om prostitution og menneskehandel. Men rigmanden blev ikke dømt for noget kriminelt.

Annonce

Blandt verdens 100 rigeste

Kraft har søsat mange projekter i Israel. Blandt andet et, som har til formål at støtte amerikansk fodbold i landet.

Ifølge Forbes er den amerikanske forretningsmand god for 6,9 milliarder dollar, hvilket svarer til godt 42 milliarder kroner. I 2019 var han placeret på Forbes liste over de 100 rigeste i verden.

Robert Krafts kone, Myra Hiatt, døde af kræft i 2011. Deres fire sønner besidder alle høje stillinger i Kraft Group.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce