Annonce
forside

Han nød at køre truck på havnen

88-årige Holger Steffen Jensen fra Esbjerg er død. Han var ufaglært og arbejdede blandt andet som truckfører på Esbjerg Havn - et job, han var meget stolt af.

ESBJERG: Tidligere truckfører på Esbjerg Havn, Holger Steffen Jensen, Enggårdsvej 8 i Esbjerg, er død, 88 år.

Han var født på Vesterhede Afholdshotel ved Grindsted og voksede op i en søskendeflok, der bestod af tre piger og seks drenge.

Som 11-12-årig kom han ud at tjene på forskellige gårde, som der var tradition for, at man gjorde dengang.

Han forblev ufaglært hele sit liv og ernærede sig ved forskellige ansættelser - først på det tidligere Grindstedværket, senere på slagteriet i Grindsted. For knap 50 år siden flyttede han til Esbjerg, og sammen med en lillebror arbejdede han i en årrække med byggeri i København og vendte hver fredag tilbage til Esbjerg for at tilbringe weekenderne dér.

På et tidspunkt arbejdede han på slagteriet i Esbjerg, og her mødte han en kvinde, som han i nogle år var samboende med.

I flere år var han truckfører på Esbjerg Havn - et job, han var meget stolt af. Han var enspænder af natur og gik ofte sine egne veje. Han var desuden typen, der havde hænderne "skruet rigtigt på", og der blev på havnen sat stor pris på hans arbejdsomhed og hans stabile arbejdskraft.

Katte havde en stor plads i hans hjerte, og fritiden gik derudover med at passe haven.

Holger Steffen Jensen efterlader sig to yngre brødre, som begge bor i Grindsted.

Bisættelsen finder sted fra Sædding Kirke 1. august klokken 12.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce