Annonce
Aabenraa

Han siger nej: Det kan tage yderligere tre år

Danmarks Naturfredningsforenings lokalformand, Lorens Nielsen, vil fortsætte kampen mod en udstykning af parcelhusgrunde ved Gamle Tøndervej i Aabenraa. Arkivfoto: Bo Nielsen
Det kan godt være, politikerne i Aabenraa Kommune vil komme op med endnu en lokalplan, som skal gøre byggeri af parcelhuse ved Gamle Tøndervej muligt, men det bliver ikke med Danmarks Naturfredningsforenings gode vilje.
Annonce

Aabenraa: - Jeg synes, det er dejligt. Så må vi håbe, Naturstyrelsen vil købe området, ligesom den har gjort andre steder.

Citat: Lorens Nielsen, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Aabenraa Kommune.

Han er en glad mand efter Planklagenævnets underkendelse af lokalplanen for udstykningen af byggegrunde ved Gamle Tøndervej.

- Staten, Naturstyrelsen eller kommunen burde købe det område og lægge det ud til natur. Og selvfølgelig skal grundejeren have betaling for området, siger Lorens Nielsen.

Det bliver altså op ad bakke, hvis der skal opføres parcelhuse ved Bøgelund vest for Gamle Tøndervej. Ikke blot, fordi Planklagenævnet just har ophævet den kommunalt vedtagne lokalplan. Danmarks Naturfredningsforening, som har indklaget lokalplanen for nævnet, har ikke til sinds at lade politikerne slippe af sted med en plan B sådan uden videre.

- Så skal man starte helt forfra og lave en ny lokalplan. Der er ikke noget sted på den grund, hvor man kan få lov til at bygge uden at ramme skovbyggelinjen, siger Lorens Nielsen, der er bekendt med det forslag, som Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by, er kommet med for at kunne åbne for et byggeri alligevel.

Annonce

Læs lige igen

- Vi er altid villige til at gå i dialog, også om arealer, men det dér bliver en rigtig svær sag. Han (Philip Tietje, red.) skulle tage at læse vores klage til Planklagenævnet. Det er ikke kun skovbyggelinjen, men også meget andet, der er i vejen for, at man kan bygge. Lige præcis dét område er et område, der ikke bør bebygges, mener Lorens Nielsen.

Ifølge formanden for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening er der absolut ikke plads til 17 parcelhuse, heller ikke fem for den sags skyld.

- Hvis man stadig vil opføre 17 ejendomme, så havner man samme sted igen. Så går der tre år, inden man får besked på, at man kan pakke sammen igen. Jeg mener ikke, det område er egnet til byggeri, slår Lorens Nielsen fast.

Han peger i stedet på et område ved Stolligvej nord for Aabenraa.

- Dér var vi ikke ude med den store rive, fordi det er så langt ude, at det er okay, siger Lorens Nielsen, som ikke kun foreslår området nord for Aabenraa som emne for parcelhusbyggeri, men også Kollund.

- Det er steder, hvor man ikke ødelægger et område som det her. Der er rigtig mange skønne steder i Aabenraa Kommune, understreger han.


Hvis man tager en skovbyggelinje på 300 meter alle steder fra, kan der ligge ét hus. Det ville være en fed placering for én, der har råd til det.

Lorens Nielsen, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Aabenraa Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce