Annonce
forside

Han valgte frisørfaget frem for landbruget

86-årige Nis Daniel Lund fra Vester Vedsted er død, 86 år.

Vester Vedsted/Gram: Tidligere frisør Nis Daniel Lund, plejehjemmet i Hinnerup, er død, 86 år.

Nis Daniel Lund var født og opvokset i Vester Vedsted. Efter endt skolegang gik han i lære som herrefrisør i Ribe, og som udlært blev han ansat i en frisørsalon i Gram. Denne salon overtog han i 1954 og drev den frem til 1991, hvor han gik på efterløn.

Når det blev frisørfaget, han valgte, skyldtes det, at han som knægt hjalp til på landet, og her fandt han hurtigt ud af, landmand ville han absolut ikke være.

I 1955 giftede han sig med Mona fra Gram, og fire år senere flyttede han frisørsalonen om i Kirkeallé. Her boede parret frem til 2007, hvor de flyttede i lejlighed i Gram.

I 2013 flyttede parret til Hinnerup for at være tæt på deres børn - datteren Marianne, som er førtidspensionst og bor i Hinnerup, og sønnen Klaus, som driver en gårdbutik i Grundfør. Der er desuden to børnebørn og fire oldebørn.

Nis Daniel Lund var de sidste år af sit liv plaget af svær demens, og for cirka to år siden kom han på plejehjem. Han nåede, inden sygdommen for alvor ramte, at fejre diamantbryllup med sin kone - en dag, begge nød rigtig meget.

Han var kendt som et menneske, der "gik ind i folk med træsko på". Han kunne således snakke med alle mennesker - en evne, som hustruen, der stadig lever, beundrede, især når de var på ferie i udlandet, for Nis Daniel kom altid i snak, uanset hvor i verden de befandt sig.

Bisættelsen finder sted onsdag 13. september fra Søften Kirke klokken 11.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce