Annonce
Navne

Han var med til at bringe design ind i avisen

Flemming Hvidtfeldt arbejdede fra 1982 til 1998 på først Jydske Tidende og siden JydskeVestkysten.  Foto: Hans Petersen
Tidligere redaktionschef på JydskeVestkysten, Flemming Hvidtfeldt, er død. Han blev 66 år.
Annonce

Frem til 1970'erne så siderne i danske aviser noget mere rodede ud end i dag. Dengang var det ofte kun forsiden og nogle enkelte andre sider, der blev layoutet, som det hedder i fagsproget, mens resten af siderne blev fyldt med det stof, der nu engang var tilgængeligt.

Det ændrede sig for alvor i 1980'erne. Flemming Hvidtfeldt hørte til den generation af dengang unge journalister, der fik fokus på avisdesign, og det kom til at præge en stor del af hans karriere. Lige til det sidste producerede han stof til aviser, blandt andre JydskeVestkysten, men det er desværre slut nu. Flemming Hvidtfeldt er død af kræft, 66 år gammel, på Hospice Søholm i Aarhus.

Han kom i 1982 fra Vendsyssel Tidende til Jydske Tidende. Her blev han forside- og featureredaktør med stor interesse for avisdesign. Den interesse videreførte han, da Jydske Tidende i 1991 fusionerede med Dagbladet Vestkysten og blev til Danmarks største regionale dagblad, JydskeVestkysten. Her fik han som redaktionschef markant betydning for JydskeVestkystens featurestof og avisdesign. Flemming Hvidtfeldt var en altid venlig og omgængelig person med et stort fokus på kvalitet.

Annonce

Chefredaktør tre steder

Fra 1998 til 2011 var han chefredaktør på tre andre jyske dagblade: Først Nordjyske, derpå Dagbladet Ringkøbing-Skjern og endelig Århus Stiftstidende.

Fra 2012 til 2014 var han ansat som skrivende journalist i Midtjyske Medier ved mediehusets Public Content Bureau. I 2014 blev han selvstændig og etablerede medievirksomheden Chutikan, hvorfra han leverede stof til flere dagblade, heriblandt JydskeVestkysten.

Flemming Hvidtfeldt var i mange år medlem af dommerkomiteen for Årets Avisside i Danmark. Han var formand for designkonkurrencen Best News Design Scandinavia og formand for Society for News Design Scandinavia, der er en søsterorganisation til Society for News Design med hjemsted i USA.

De seneste ti år boede han i længere perioder hos sin søster og svoger i Åbyhøj. Han blev gift med den thailandske kvinde Tar og opholdt sig i perioder i Thailand, hvorfra han også leverede journalistik.

Annonce

Hustruen passede ham

I februar kom han til Danmark for at deltage i en konference men kunne ikke rejse tilbage til Thailand på grund af coronaen. Hen over sommeren blev han syg, og hustruen kom og passede ham i tre måneder, inden han kom på sygehuset og derfra på hospice.

Han efterlader sin kone og to voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce