Annonce
Navne

Han vil løfte Europallen til luksusmøbel

Niels-Henrik Iversen med sine TransporTables. Nu skal møblerne produceres til showrooms. Det bliver i gallerier i Jylland og på Sjælland. Foto: Yvonn Tittel

Niels-Henrik Iversen kan det med ord. Nu kombinerer han ordene med sin egen møbellinje af pallemøbler i luksusudgave og medfølgende fortælling.

Varde/Årre: Hvem i Varde kan ikke huske sloganet ned ad tårnet på den gamle metodistkirke: "Vi har mange ideer, vi ikke har fået endnu". Det var dengang, reklamebureauet VestMedia boede bag murene.

I dag er Niels-Henrik Iversen stadig reklamemand, nu i solofirmaet Niels-Henr!k, og han er også lige sprunget ud i en helt ny dimension, med ord og møbler. I samarbejde med Kvist Industries i Årre er han undervejs med møbelserien TransporTables, som han skrev historien til, før han udviklede møblet.

- Tanken havde været der længe. Jeg kalder det en hyldest til Europallen, siger han og fortsætter:

- Det er ligesom, når vin får sin egen smag, når vin får sin helt egen verden og sin egen smag, når du ved, hvem der har produceret den, hvor og under hvilke forhold.

Annonce

Pallemøblet

Niels-Henrik Iversens pallemøbel er udviklet fuldstændig tro mod den standardiserede Europalle, og den produceres i nøjagtige dimensioner som sit oplæg, som halvpalle og helpalle.Helt ned til søm-placering er nøjagtigt kopieret, dog i TransporTables er der ikke søm, men sorte propper.

TransporTables bliver produceret i fem variationer af eg: Ubehandlet, lakeret, sæbebehandlet, sort og røget eg.

Tilbehør er læderpude og glasplade, facetskåret i diamantglas. Knapperne på læderpuden svarer igen til sømplacering i pallen.

Tanken er, at møblet er både siddemøbel, bænk og bord.

Historien om pallen kan læses på hjemmesiden i møbelseriens navn.

Jens Bach Mortensen, th., administrerende direktør på Kvist Industries i Årre, der skal producere pallemøblet i luksusudførelse for Niels-Henrik Iversen. Foto: Yvonn Tittel

Historien og møblet - og omvendt

Det er historie-fortælling. Niels-Henrik Iversen havde skrevet det hæfte om Europallen, der følger med møblet, før han gik til Kvist Industries. Ligesom han havde fundet på navnet: "TransporTables".

- Det er genialt, siger Jens Bach Mortensen.

Han er administrerende direktør på Kvist Industries, hvor første serie af pallemøbler i luksusklassen er klar til at blive sat i produktion.

- Det bliver små produktioner. Det er så dyrt et møbel, at vi vil producere, når ordrerne er inde, siger han.

Kvist Industries har sin udviklingsafdeling i Årre. Det er her, nye møbler bliver modnet og vurderet. Det er også her, TransporTables vil blive produceret, så længe, salget er begrænset. Udviklingsafdelingen får fire nye modeller ind til vurdering hver uge.

- En del af det er altid mavefornemmelse. Hvad der slår igennem, kan vi ikke forudsige. Da Rolf Hay kom til os med sin stol for ti år siden, var der ingen andre i branchen, der ville røre ved den. Vi ville, og det er den største succes i nyere, dansk møbeldesign, siger Jens Bach Mortensen.

Priser mellem 11 og 19.000 kroner

Om TransporTables ruller i det spor, vil vise sig. Foreløbig har Niels-Henrik Iversen sin markedsstrategi klar:

- Vi satser på fire hovedgrupper: Transport- og shippingbranchen og gallerier og museer, siger Niels-Henrik Iversen.

Hovedgrupperne er udvalgt efter møblets historie. Dér, hvor historien vil give størst genlyd, vil et palle-møbel i luksuskvalitet have mest berettigelse. I næste bølge kan salg til private følge efter. For dem, der vil have en fuldstændig tro kopi af de standardiserede Europaller, bare i luksus og til priser mellem 11 og 19.000 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce