Annonce
Sydjylland

Han vil vælte Lose i regionen: Til kamp mod populismen

Mig og mit symbol: - Jeg har valgt elefanten, for jeg samler på elefanter, som jeg har omkring 60 stykker af. Her er det min første elefant, som jeg arvede efter min farfar. Det var starten på min samling. Elefanten er et flot dyr, godmodig, klog, social, kærlig , følsom og en klippeblok. Det vil jeg og Socialdemokratiet gerne være en del af, forklarer Poul-Erik Svendsen, Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådsvalget. Foto: Mette Mørk

Socialdemokratiets spidskandidat Poul-Erik Svendsen gør opmærksom på, at en del sager på sundhedsområdet er dybt komplicerede og ikke kan serveres populistisk. Samtidig mener han, det er lykkedes at skabe et succesfuldt sundhedsvæsen i Syddanmark.

Politik: Han er formand for det vigtige sundhedsudvalg i regionen, han er Socialdemokratiets spidskandidat, og for fjerde gang vil han som partiets bud på en ny formand for regionsrådet forsøge at vriste magten fra Venstre.

På den baggrund vil 66-årige Poul-Erik Svendsen nu gå til kamp mod populismen, som han mener, er et stigende problem i den politiske verden:

- Vi bliver nødt til at tage fat på populismen i politik. Det er blevet meget nemmere at komme igennem med sine budskaber end for 10-12 år siden, men meget er også blevet for simpelt og populistisk. Man skal ikke være bange for, at pege på, at nogle ting indenfor især sundhedsområdet er komplicerede og tager tid, påpeger Poul-Erik Svendsen.

Han nævner eksempelvis ordineringen af medicinsk cannabis som en sag, hvor det er nemt at tage et populært standpunkt, men hvor det skal angribes fra mange vinkler, for at man kan fremme sagen.

- Hvilket jeg gerne vil, for jeg tror, medicinsk cannabis gør en forskel. Jeg vil gerne arbejde på et mere sagligt grundlag, selv om jeg godt ved, at der her og nu er flere stemmer i at levere et populistisk budskab, siger Poul-Erik Svendsen.

Blå bog

Poul-Erik Svendsen, 66 år, Skydebjerg ved Aarup på Vestfyn, gift og far til to døtre og en søn. Fire børnebørn. Født på Frederiksberg og opvokset i Gladsaxe.

Skoleinspektør på Aarupskolen.

Medlem af regionsrådet og formand for sundhedsudvalget.

Regionen er en succes

Mængden af mærkesager er lang. Der skal arbejdes for at sikre, at Syddanmark er et attraktivt område for rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, der skal tiltrækkes flere uddannelser til området, og så vil han kæmpe hårdt for at bevare de lokale gymnasier. Men naturligvis er det sundhedsområdet, der ligger han hjerte nærmest som formand for det afgørende udvalg i regionen.

- I forhold til sundhed har det vigtigste den seneste periode været, at vi har løst opgaverne i eget regi. samtidig er vi den region, der har færrest genindlæggelser, og patienterne kommer hurtigst igennem systemet, og hele akutberedskabs-spørgsmålet blev også håndteret på en god måde, mener Poul-Erik Svendsen og tilføjer:

- I det hele taget er regionen en succes. Amterne var for små, så i forhold til sundhed og sygehuse havde vi ikke haft så gode nøgletal, hvis vi ikke havde haft regionerne, fastslår han.

Samtidig forudser Poul-Erik Svendsen, at den store udfordring de kommende år bliver samarbejdet mellem regionen og kommunerne:

- Vi skal sikre, at der er de samme gode sundhedstilbud i alle kommuner, og her vil mange ambulante tilbud i fremtiden rykke helt ud hjemme. Det er et helt nyt felt, som kommunerne og regionerne skal løse og opbygge de næste fire år, siger Poul-Erik Svendsen.

Annonce

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi de spørgsmål og udfordringer, som vi har omkring sundhed og sygehuse i det syddanske område, har stor indflydelse for dig.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at der er en rød og en blå blok. Som formand for sundhedsudvalget er jeg kommet igennem med en rød sundhedspolitik, hvor vi blandt andet bruger færrest penge på privathospitaler, og hvor kernebehandlingerne er i eget regi.

Når jeg bliver valgt, vil jeg arbejde for at stille de krav, så vi holder behandlingen på sundhedsområdet i eget regi, og det handler om at bevare vore egne kerneydelser.

Annonce

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er, at Danmark ikke er stort, så man kan hurtigt komme rundt i landet. Jeg kan godt li', at man i Syddanmark kan bo på landet og stadig være tæt på en stor by.

Syddanmarks største udfordring er, at vi skal beholde den decentrale struktur. Som medlem af regionsrådet er jeg modstander af centraliseringen, hvor Folketinget blander sig for meget. Vi skal selv styre politikken, og tingene skal afgøres decentralt.

Annonce

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi den offentlige sektor skal tage sig af de svære ting. I første omgang var det ting, der var vigtige for mine børn, og siden har det udviklet sig.

Min fritid bruger jeg på at løbe og cykle. Det bliver ikke til meget. Det gør det i vores store have, hvor jeg graver, planter og saver brænde. Jeg bruger også tid i sommerhuset ved Vesterhavet i Nymindegab. Jeg læser bøger, og så betyder familien meget. Vi rejser en del sammen - min kone, mine børn og mig.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce