Annonce
Kolding

Handelsforening har meldt tidligere bladchef for bedrageri: Revisor blev mistænksom

Tøjhandler og formand for Vamdrup Handelsforening indtil i foråret 2019, Per Tonnesen, måtte kort før sin afgang som formand afskedige og bortvise den daværende bladchef for vamdrup Ugeblad, som handelsforeningen udgiver. Bladchefen mistænkes for at have begået bedrageri. Arkivfoto: Søren Gylling
Vamdrup Handelsforening afskedigede i begyndelsen af i år chefen for Vamdrup Ugeblad på grund af mistanke om bedrageri. Politiet er nu i gang med at afhøre folk i sagen.

Vamdrup: En sag om bedrageri mod Vamdrup Ugeblad er lige nu ved at blive efterforsket af Sydøstjyllands Politi.

Sagen stammer tilbage fra februar, hvor bladchefen på Vamdrup Ugeblad gennem cirka fem år blev afskediget og bortvist med øjeblikkelig virkning.

Vamdrup Handelsforening, der driver Vamdrup Ugeblad, havde nemlig fået en betydelig mistanke om, at bladchefen havde begået bedrageri mod ugeavisen, og efter at have involveret foreningens advokat i sagen, blev bladchefen vist bort.

Afskedigelsen skete kun to ugers tid før generalforsamlingen i handelsforeningen, og det var i forbindelse med revisorens gennemgang af regnskaberne i foreningen og hos ugebladet, at mistanken om bedrageri opstod.

Det oplyser Per Tonnesen, der indtil generalforsamlingen i foråret var formand for Vamdrup Handelsforening i otte år. Han forlod som bebudet lang tid forinden både formandsposten og bestyrelsen på generalforsamlingen, men som daværende formand var det ham, der måtte bortvise bladchefen.

Annonce

Det er en rigtig kedelig sag, og jeg er da megaked af det

Per Tonnesen, tidligere formand for Vamdrup Handelsforening

Sag den anden vej

Han er desuden en af de personer, som netop er blevet afhørt af politiet i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Per Tonnesen, der ikke ønsker at udtale sig i detaljer om sagen, oplyser, at den tidligere bladchef nægter sig skyldig. Som det ser ud lige nu er der muligvis også en sag på vej mod Vamdrup Handelsforening fra den tidligere bladchef om uberettiget fyring.

Den tidligere handelsformand forklarer dog, at mistanken var så stærk, at man ikke kunne gøre andet end at afskedige medarbejderen. Per Tonnesen ønsker dog ikke at fortælle, hvor omfattende det mistænkte bedrageri er.

- Det er en rigtig kedelig sag, og jeg er da megaked af det. Det er en person, jeg rigtig godt kunne lide, og som jeg har talt med næsten dagligt i flere år. Sagen har berørt mig meget. Men vi havde ikke noget valg, siger Per Tonnesen.

Han tilføjer, at han er ked af, at sagen faldt sammen med hans afgang som formand for handelsforeningen. I dag er det Zenia Juul Petersen, der er bladchef på Vamdrup Ugeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];