Annonce
Kolding

Handelsforening har meldt tidligere bladchef for bedrageri: Revisor blev mistænksom

Tøjhandler og formand for Vamdrup Handelsforening indtil i foråret 2019, Per Tonnesen, måtte kort før sin afgang som formand afskedige og bortvise den daværende bladchef for vamdrup Ugeblad, som handelsforeningen udgiver. Bladchefen mistænkes for at have begået bedrageri. Arkivfoto: Søren Gylling
Vamdrup Handelsforening afskedigede i begyndelsen af i år chefen for Vamdrup Ugeblad på grund af mistanke om bedrageri. Politiet er nu i gang med at afhøre folk i sagen.

Vamdrup: En sag om bedrageri mod Vamdrup Ugeblad er lige nu ved at blive efterforsket af Sydøstjyllands Politi.

Sagen stammer tilbage fra februar, hvor bladchefen på Vamdrup Ugeblad gennem cirka fem år blev afskediget og bortvist med øjeblikkelig virkning.

Vamdrup Handelsforening, der driver Vamdrup Ugeblad, havde nemlig fået en betydelig mistanke om, at bladchefen havde begået bedrageri mod ugeavisen, og efter at have involveret foreningens advokat i sagen, blev bladchefen vist bort.

Afskedigelsen skete kun to ugers tid før generalforsamlingen i handelsforeningen, og det var i forbindelse med revisorens gennemgang af regnskaberne i foreningen og hos ugebladet, at mistanken om bedrageri opstod.

Det oplyser Per Tonnesen, der indtil generalforsamlingen i foråret var formand for Vamdrup Handelsforening i otte år. Han forlod som bebudet lang tid forinden både formandsposten og bestyrelsen på generalforsamlingen, men som daværende formand var det ham, der måtte bortvise bladchefen.

Annonce

Det er en rigtig kedelig sag, og jeg er da megaked af det

Per Tonnesen, tidligere formand for Vamdrup Handelsforening

Sag den anden vej

Han er desuden en af de personer, som netop er blevet afhørt af politiet i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Per Tonnesen, der ikke ønsker at udtale sig i detaljer om sagen, oplyser, at den tidligere bladchef nægter sig skyldig. Som det ser ud lige nu er der muligvis også en sag på vej mod Vamdrup Handelsforening fra den tidligere bladchef om uberettiget fyring.

Den tidligere handelsformand forklarer dog, at mistanken var så stærk, at man ikke kunne gøre andet end at afskedige medarbejderen. Per Tonnesen ønsker dog ikke at fortælle, hvor omfattende det mistænkte bedrageri er.

- Det er en rigtig kedelig sag, og jeg er da megaked af det. Det er en person, jeg rigtig godt kunne lide, og som jeg har talt med næsten dagligt i flere år. Sagen har berørt mig meget. Men vi havde ikke noget valg, siger Per Tonnesen.

Han tilføjer, at han er ked af, at sagen faldt sammen med hans afgang som formand for handelsforeningen. I dag er det Zenia Juul Petersen, der er bladchef på Vamdrup Ugeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce