x
Annonce
Tarm

Handelsforening raser: Luk ikke rådhuset i Skjern, men byg noget nyt i midtbyen

190 har deres arbejdsplads på det gamle rådhus i Skjern, og hver uge kommer 3000 borgere forbi. Handelslivet frygter, at det kan mærkes på butikkernes omsætning, hvis det gamle rådhus lukkes ned. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Nedlægges det gamle rådhus i Skjern, vil det komme til at koste dyrt for handelslivet i byen. Derfor smider foreningen nu et alternativ på bordet, der giver nyt liv til drømmen om etagebyggeri.

SKJERN: Utilfredsheden ulmer i Skjern Handelsforening efter planerne om at lukke og sælge rådhuset og flytte de kommunalt ansatte ud i Innovest II. Så meget, at foreningen lige nu arbejder på at lave en underskriftsindsamling i protest mod planerne.

- Det er en katastrofe at flytte 190 arbejdspladser ud af byen, så de 3000 borgere, der kommer der ugentligt, ikke kommer ind til midtbyen, siger Jørgen Axelsen på vegne af handelsforeningens bestyrelse.

De mange, der færdes omkring rådhuset, giver nemlig et godt bidrag til handelslivet, som ligger et stenkast fra matriklen.

Jørgen Axelsen understreger, at han forstår, at de ansatte skal have gode arbejdsforhold og synes også, at Innovest II er "en super ide".

- Men det skal bare ikke være på bekostning af midtbyen, fastslår Jørgen Axelsen.

Annonce

Saml funktioner og byg lejligheder

Derfor foreslår Jørgen Axelsen og foreningen, at kommunen bør gøre noget helt andet: Inddrag hele rådhusgrunden og biblioteket med, og så lave et stort og flot byggeri på grunden. Her kan der være borgerservice, jobcenter, bibliotek og mange andre funktioner i stueplan. Ovenpå kan der så bygges luksuslejligheder i flere etager. Et hurtigt skøn viser, at der kan indrettes 25 lejligheder, lyder vurderingen fra Jørgen Axelsen.

Han henviser i øvrigt til Å-Huset, som var på tegnebrættet i Skjern, men som blev droppet på grund af en lokalplan. De indbliksgener, som mange frygtede, vil ikke være til stede, hvis der bygges på rådhusgrunden i fem etager, da grunden er stor.

- Jeg kan remse de første 10 mennesker op, som gerne vil købe en ejerlejlighed. Som det er nu, skal de til Herning for at få en lejlighed af den slags, og vi skal beholde dem her i Skjern. Vi kunne se med Å-Huset dengang, at det var halvt fyldt op på kort tid, forklarer Jørgen Axelsen.

Gevinsten er, at lejlighederne kan sikre en lav husleje til jobcentret, borgerservice og bibliotek.

Arkitekturprofessor Thomas Bo Jensen, Arkitektskolen Aarhus, har tidligere advaret mod at rive det gamle rådhus ned, da det er bygget af nogle af datidens stjernearkitekter. De samme følelser har Jørgen Axelsen ikke for den gamle bygning.

- Vælt det! Det er ikke Hjerl Hede, men Skjern midtby, bemærker han.

Dog mener Jørgen Axelsen, at der er en mulighed for at bevare dele af rådhuset og lade det indgå i et nyt bygningskompleks.

Rådhuset er konstrueret som en redekam, og spidserne indeholder udelukkende kontorer. Disse kan skæres væk og gøre plads til et nyt byggeri.

Han opfordrer derfor politikerne til at udskrive en arkitektkonkurrence om at få lavet et spændende byggeri på grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce