Annonce
Erhverv

Handelsliv er forberedt på ny periode med mundbind: - Det er for alles sikkerhed

Britta Larsen, fra butikken Far og Søn, skal nok indstille sig på at iføre sig mundbind, når hun er i butikken. Det er en af myndighedernes anbefalinger til at få nedbragt coronasmitten i samfundet. Arkivfoto: Martin Franciere
Hos Far og Søn i Løgumkloster er plexiglasset igen kommet op at hænge ved kassen. Og i Tønder håber man, at julemarkedet er garant for en god julehandel - mundbind eller ej.

TØNDER/LØGUMKLOSTER/SKÆRBÆK: På onsdagens corona-pressemøde løftede myndighederne sløret for de corona-anbefalinger, der skal få bugt med den stigende smitte i samfundet. Blandt tiltagene er krav om mundbind, når man er i detailhandlen.

Butiksbestyrer i Hornvarefabrikken, Pia Clausen, mener ikke, at udsigten til corona-masker vil gå ud over julehandlen i Tønder.

- Det kommer ikke til at betyde noget, udbryder Pia Clausen og peger på, at lokalbefolkningen sidste år var mere end villige til at støtte op om den lokale julehandel.

Annonce

Dengang var Hornvarefabrikkens butik i Storegade endnu ikke åbnet, og hun arbejdede hos en af byens isenkræmmere.

Sidste år var første jul, hvor handlende blev mødt om krav om afspritning, god afstand og coronamasker. Denne gang bliver det ikke noget nyt syn. Pia Clausen peger på en væsentlig forskel fra sidste år til indeværende år.

- I år har vi julemarkedet til at trækker gæster til. Sidste år blev det lukket på grund af coronaen efter en uge, siger Pia Clausen.

Pia Clausen er glad for, at julemarkedet i år trækker en del gæster til Tønder modsat sidste år, hvor det var aflyst. Foto: Uwe Iwersen

Frygter for momentum

Lene Andresen, der er bestyrer af Imercos butik i Vestergade, er ikke i tvivl om, at det bliver et krav at bære maske fra næste uge.

- Det kan vi lige så godt indstille os på nu. Sådan bliver det, det er der slet ikke tvivl om, siger hun og udtrykker bekymring for, at julehandlen mister momentum.

- Jeg kunne godt frygte, at folk bliver hjemme og bestiller på Imercos hjemmeside. Vi vil jo hellere have, at folk handler fysisk i butikken. Jo større omsætning vi har, jo flere medarbejdere har vi brug for, forklarer Lene Andresen.

- De sidste tre uger har været supergode og helt fantastiske, siger hun og tilføjer, at sidste års julehandel var uden sidestykke og ikke mindst båret af, at storcentrene blev lukket ned den 12. december:

- Det resulterede i, at folk søgte ud i byerne for at handle.

Annonce

Op med plexiglasset

Hos Far og Søn i Løgumkloster pillede man i sommer det plexiglas ned, der skærmer personalet fra kunderne. Onsdag efter corona-pressemødet blev det samme plexiglas sat op igen.

- Vi troede, at vi kunne leve normalt nu, men sådan blev det ikke. Mundbind er træls, da vi har brug for nærkontakten med kunderne, men vi kommer til at leve med det, siger Britta Larsen, der er gift med Roald Larsen, som har haft butikken siden 1983.

Hun håber, at det bliver en kort periode med restriktioner.

- Vi tager det, som det kommer. Jeg håber ikke, vi skal leve så længe med det - bare vi kan undgå en ny nedlukning.

Derudover håber hun ikke, at kravene i detailbutikkerne får folk til at købe deres julegaver på internettet.

- Handel på internettet er kommet for at blive, uanset om der er corona eller ej. Jeg håber dog ikke, at der kommer en coronafrygt, som betyder, at folk nu kun sætter sig over og køber ting på nettet, siger hun.

Britta Larsen har oplevet, at folk har været utroligt trofaste under hele coronakrisen.

Annonce

Folk vil have vejledning

Hos Paulsen Solutions, der sælger elektronik i Skærbæk, tager man udsigten til de nye corona-restriktioner i stiv arm.

- Der er en stigende smitte, og det er for alles sikkerhed. Både os i butikken og kunderne, der kommer ind og handler, siger Tais Paulsen, der er indehaver af butikken.

Han har oplevet, at den øgede smitte har betydet, at kunderne fordeler indkøbene af julegaverne over længere tid.

- Det virker som om, at folk har spredt julegaveindkøbene mere ud i stedet for at klare det i 11. time, hvor man så stimler mange sammen, siger han.

Trods de nye restriktioner føler han ikke et pres fra webhandelen.

- Vi kan stadig noget i forhold til webhandel. Vi er i en position, hvor kunderne gerne vil have en fysisk snak. Sidste år under nedlukningen oplevede vi, at vi blev kimet ned, fordi folk manglede råd og vejledning inden for vores felt, og det får du ikke på en webshop, siger Tais Paulsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce