Annonce
Ringkøbing-Skjern

Handelsråd sender opfordring: Banker advokater og revisorer meld jer til at hjælpe detailhandlen

Hvis der skal være liv i butikkerne efter coronakrisen, så har de brug for en hånd til at lægge en plan, mener handelsrådet og kommunen. Arkivfoto: Søren Palmelund
Handelsrådet og kommunen står nu bag en fælles opfordring til lokale banker, revisorer og advokater om at melde sig til en task force, der skal hjælpe butiksdrivende gennem corona-krisen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: I disse dage dumper der et brev ind i e-boksen hos revisorer, advokater og lokale banker.

Her bliver de direkte opfordret til at stille sig til rådighed for de butiksdrivende i hele kommunen, som lige nu er hårdt ramt på økonomien, fordi deres butik enten er blevet lukket af myndighederne på grund af corona-virus eller står og mangler kunder, fordi de bliver hjemme på grund af risikoen for smittespredning.

De forretningsdrivende har nemlig brug for gode råd, hvis de skal overleve krisen. Derfor har kommunens handelsråd og kommunen taget initiativ til at nedsætte en task force for detailhandlen.

- Regeringen er kommet med en hjælpepakke til detailhandelen. Den luner selvfølgelig, men for nogen rækker det ikke langt nok. De har brug for yderligere hjælp, siger handelsrådets formand Bent Brodersen.

Annonce

Handel efter krisen

Han har på forhånd fået en stribe tilkendegivelser fra fagfolk, som gerne vil hjælpe butiksfolkene gennem den nye task force. Men der er brug for flere eksperter i alt fra økonomi til jura.

- Lige nu bakser butikkerne med at finde ud af, hvordan de kan få del i hjælpepakken. Men der venter endnu større udfordringer forude, når de ikke kan drive deres forretninger, som de plejer. Derfor er der brug for, at der bliver lagt en plan for, hvad der skal til at komme helskindet gennem krisen.

Borgmester Hans Østergaard er enig.

- Corona-krisen har taget hårdt på mange af vores lokale erhvervsdrivende, og vil vi sikre, at vi også har et godt og alsidigt - og ikke mindst lokalt forankret forretningsliv, når corona-krisen er overstået, så er det nu, de skal have en hjælpende hånd, siger han.

Annonce

Betaler bychefers løn

Erhvervs- og vækstudvalget har oveni besluttet at sætte 245.000 kroner af til at dække den halvdel af bychefernes løn, som detailhandlen selv plejer at finansiere. Pengene rækker til tre måneder.

Det ekstraordinære tilskud falder, fordi bycheferne i Ringkøbing, Skjern, Tarm og Hvide Sande-Søndervig i dag bruger største delen af deres tid på netop at rådgive om de statslige hjælpepakker.

- Det her er en helt ekstraordinær situation, og vi er nødt til at tænke alternativt for at sikre, at vores erhvervsliv, der før krisen klarede sig aldeles glimrende, ikke bukker under på det her. Det skylder vi dem - og os selv, formand for erhvervs- og vækstudvalget, viceborgmester Søren Elbæk (S).

Den kommunale håndsrækning er ikke den første i forbindelse med corona-krisen. Ringkøbing-Skjern Kommune har tidligere besluttet at straks-betale sine regninger til leverandører, at fremskynde vedligeholdelses- og renovationsopgaver på kommunale bygninger for omkring 20 millioner kroner, og så er genbrugspladserne blevet åbnet for erhvervslivet alt sammen for at hjælpe de lokale virksomheder i krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce